Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Levelezett már valaki antiszoc...

Levelezett már valaki antiszociális személyiségzavaros (szociopata vagy pszichopata) egyénnel? Mennyi idő után jött rá, hogy az illetővel valami nincs rendben és hogyan sikerült feldolgozni, mikor a másikról lehullt az álarc?

Figyelt kérdés
antiszociális, személyiségzavar, szociopata, pszichopata, levelezés, álarc, csalódás

2014. ápr. 19. 15:20
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
9-esnek újra. Megnéznéd, hogy a 4-es válaszomban miket kérdeztem a 2-estől, és ha van kedved válaszolnál rájuk? Prviátban is írhatsz.
2014. ápr. 19. 17:48
 12/35 anonim ***** válasza:
65%
Én is szociopata vagyok és nyugodtan kijelenthetem, hogy egy szociopata nem sértődik meg már ahogy én tudom. Mondjuk ezt az iq szint nagyban befolyásolja, hogy hogy viselkedik egy szociapata de vagy kényszeres igazmondó és totálisan hidegen hagyja, hogy ezzel kit sért meg ez már szinte hobbi vagy kényszeres hazudozó akiről sose tudhatod mit miért csinál. Btw. ha szeretnél kérdezni szívesen mondok el mindent amit én tudok persze amíg ez anonim jellegű marad.
2014. ápr. 19. 17:52
 13/35 anonim ***** válasza:
72%

1 Nem.

2 Mit jelent a probléma? Az, hogy hétköznapi értelemben nem olyan mélyek a kapcsolataim, nekem nem probléma.

3 Egyáltalán nincs.

4 Mint bárki más. Hasonló értékrend, stb...

5 Ez túl komplex.

6 Nincsenek.

7 Mint bárki mást, csak nekem egyedül is megy.

8 Nem.

9 Nem.

10 Nem.

2014. ápr. 19. 17:57
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok, válaszoltam a kérdéseidre, mert elgondolkodtattak.

És nem voltál szakembernél, hogy kiderüljön, milyen mértékben vagy személyiségzavaros?

Nem. Nem tartom ezt személyiségzavarnak. Egy ember végtelen sok lehetséges összetételének egy változata vagyok.

Nem okoz problémát a kapcsolataidban, hogy nincs benned empátia, és kevésbé tudsz szeretni?

Ha párkapcsolatra gondolsz, akkor konkrétan a kialakításában akadály ez. Nem tudom, hogy eddig alkalmas jelölt nem volt, vagy én vagyok képtelen beleszeretni valakibe - sejtem, hogy az utóbbi.

Egyáltalán szükséged van az emberekre?

Igen, bizonyos esetekben/célokra

Ha igen, akkor milyen szempontok alapján választasz közülük?

Eset/célfüggő

Mi az érdekes, vonzó számodra egy emberben?

Én szinte minden embert érdekesnek tartok a maga módján. Szexuálisan a jó testű, szelíd, megfelelő nemű embereket tartom vonzónak, intellektuálisan a különleges gondolkodású leginkább introvertált, elvont embereket. Akik egyszerűek, mint a faék, azok nem vonzanak, de azért érdekesek - kell ilyen is.

Vannak barátaid?

Van, 2. Jól érzem magam a társaságukban, jó, hogy vannak közös programjaink, és bármit megbeszélhetek velük, bízhatunk egymásban. De ha hosszabb ideig nem találkozok velük, nincs hiányérzetem.

És téged mi tesz boldoggá (a szexen kívül)?

Ha szabad vagyok, nem függök senkitől. (A szex nem tesz boldoggá - szerintem ezzel a legtöbb ember is így van.)

Egy ilyen ember tud szenvedni a magánytól?

Én nem vagyok magányos, ezért nem tudom.

Te igényled, hogy foglalkozzanak, törődjenek veled? Hogy fontos legyél valakinek?

Nem igazán.

2014. ápr. 19. 18:16
 15/35 A kérdező kommentje:

9-es (13) köszönöm a válaszokat.

Igen, be kellett volna számoznom a kérdéseket, hogy könnyebb legyen rájuk válaszolni, jó ötlet. Fel is teszem ismét a kérdéseket így, megsorszámozva, hátha erre téved még valaki, aki szeretne rájuk válaszolni. Kiegészítettem még párral, ha megkérhetlek válaszolnál azokra is? De ha túl személyes, akkor lehet privátban is.

2014. ápr. 19. 18:50
 16/35 A kérdező kommentje:

Akkor a kérdések, immár beszámozva.

Ha valakinek antiszociális személyiségzavara van, és van kedve válaszolni, szívesen fogadom. Tehát:

1) Voltál szakembernél, hogy kiderüljön, milyen mértékben vagy személyiségzavaros?

2) Nem okoz problémát a párkapcsolataidban, hogy nincs benned empátia, és kevésbé tudsz szeretni?

3) Egyáltalán szükséged van az emberekre?

4) Ha igen, akkor milyen szempontok alapján választasz közülük?

5) Mi az érdekes, vonzó számodra egy emberben?

6) Vannak barátaid?

7) Téged mi tesz boldoggá?

8) Ha magányos lennél, szenvednél ettől?

9) Igényled, hogy foglalkozzanak, törődjenek veled?

10) Hogy fontos legyél valakinek?

11) Nem félsz, hogy ha nem tudsz kötődni senkihez, ill. ha az empátia és a mély érzelmek hiánya miatt nem maradnak meg a korábbi barátok, szerelmek, akkor idős korodra magad maradsz?

12) Ha valaki barátilag meg akarna ölelni, akkor ehhez hogy állnál hozz? Nem tűrnéd el, és nem engednéd, vagy elviselnéd? Esetleg még jól is esne?

13) Hogy derült ki, hogy személyiségzavarod van?

14) Érdekel, hogy ez milyen fokú?

15) Ha lenne rá mód, hogy kicsit empatikusabbá, mélyebb érzésűvé válj egy szakember segítsége által, akkor belemennél egy terápiába?

2014. ápr. 19. 18:57
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

11 Félelem nincs bennem, ezt dobta a gép, ezzel kell dolgozni.

12 Nem nagyon szeretem ezeket a dolgokat. Olyan mint a csimpánzoknál a kurkászás. Általában próbálok úgy viselkedni, hogy ilyen eszébe se jusson senkinek.

13 Hogy valami nincs rendben az már általános iskolában kiderült, konkrétan az antiszoc személyiséget először egy grafológus mondta, de igazából nem kellett hozzá diploma, hogy ez nyilvánvaló legyen számomra.

14 Tisztában vagyok vele, innentől a továbbiakban nem igazán foglalkozom ezzel.

15 Nem.

2014. ápr. 19. 19:10
 18/35 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2014. ápr. 19. 19:14
 19/35 A kérdező kommentje:

2-es, neked is köszönöm a válaszaidat.

Még kérdeznélek, ha szabad. Beszámozom, hogy ne kelljen másolgatnod.

1)De ha nem tartod személyiségzavarnak, akkor miért írtad magadról, hogy pszichopata vagy? Mert állítólag a pszichopaták nem szeretik elismerni magukról, hogy azok. 2) És honnan gondolod, hogy az vagy, ha nem voltál szakembernél?

3) És szeretnél beleszeretni valakibe? - mert írtad, hogy eddig nem sikerült.

4) A barátaid tudják rólad, hogy pszichopata vagy? Elfogadnak így, ahogy vagy, vagy meg kell kicsit játszanod magad előttük, hogy jobban kedveljenek?

5) Azt írod, hogy nem igazán igényled, hogy törődjenek, foglalkozzanak veled, és ha a barátaid teszik ezt, akkor emiatt az inkább zavar, mint jólesik?

Téged is megkérhetlek, hogy az előzőeken kívül a sorszámozott kérdéseknél található plusz (11-15) kérdésekre is válaszolj? Ha túl személyes, akkor lehet privátban is. Köszönöm.

2014. ápr. 19. 19:17
 20/35 A kérdező kommentje:

jav:

1)De ha nem tartod személyiségzavarosnak...

2-esnek: Egyébként tetszik ez a mondat, hogy: "Egy ember végtelen sok lehetséges összetételének egy változata vagyok."

Akkor azt, hogy mi tesz boldoggá, inkább úgy kellett volna írnom, hogy mi az, ami örömet okoz. A szexet azért írtam oda, mert számítottam az olyan emberekre, akik kapásból a szexet vágják rá, ezért is írtam boldogságot öröm helyett. Amúgy a szex szerintem boldogságforrás, még ha csak rövid időre is, főleg, ha az ember szerelmes.

2014. ápr. 19. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!