Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet a múlt sérelmein...

Hogy lehet a múlt sérelmein túllépni?

Figyelt kérdés
Hogy lépjek túl a múlt sérelmein? Hogy tudjam elérni azt, hogy ne utáljam a másik nemet, és hogy tudjak alapvetően bízni bennük? Hogy ne csak a rosszat lássam bennük?

2014. ápr. 9. 22:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Utolsó: Fogalmad sincs rólam, sem a körülményekről, sem arról, hogy mi történt velem. Szóval tehetsz egy szivességet és szexuális kapcsolatra léphetsz anyukáddal.

Végsősoron ezt ők, annak a nemnek a tagjai tették velem. Meggyűlöltették magukat, nem is akárhogy. És én is tudom azt, hogy nem fer, de olyan jól esne látni azt, hogy szenvedtek nem kokrétan az az egy-két személy, aki tönkretett, hanem úgy az összes. De pl. ő most azt az életet éli, amit nekem kellene, én meg rohadok megfele."

- Na, csak engem igazoltál.

Mindenkinek vannak sz.r élményei, aztán csak rajta múlik, hogy mi alapján általánosít. Ami igazán elborzaszt benned, hogy láthatóan szinte boldogsággal tölt el, hogy a múlt élményei igazolják a gyűlöletedet, és így felelősség-érzet és lelkiismere-furdalás nélkül teheted. Ha akarnád, túllépnél ezen, de Te nem akarsz, mert elveszne a gyűlölködésed alapja, ami éltet.

Tényleg hagyd békén a másik nemet, mert csak pont úgy ártanál nekik, ahogy azok az egyes emberek, és nem az egész nem ártott neked.

2014. ápr. 10. 08:07
 12/14 A kérdező kommentje:
Tudod mit? Akadj le rólam, és ha ennyire tudod, milyen magányosan leélni egy életet, akkor rohadj meg te egyedül. Nekem is jár a boldogság, nem csak azoknak, akik nem lettek erőszak áldozatai!
2014. ápr. 10. 09:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Keress egy pszichológust, ő segíteni fog.

Sajnálatos, ami veled történt, de túl kell lépned rajta! Máskülönben egy megkeseredett ember lesz belőled!

Palácsik Tímea is boldogan él!

És tényleg ne általánosíts, nem minden férfi ilyen. Rendőrségi ügy volt belőle?

2014. ápr. 10. 16:01
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem volt belőle rendőrségi ügy. Most is járok pszichológushoz, aki azt mondta, hogy ez csak annyira tudja meghatározni az életem, amennyire hagyom. Csak az a baj, hogy borzasztóan frusztrál látni mások boldogságát, és olyankor nem tudok nem köcsög lenni. Egy csomó volt osztálytársam is már férjnél van, gyerekük van, nekem meg csak az marad, hogy statisztikailag úgyis el fog válni a fele ezeknek az embereknek. De ez nem is fer és nem is nyugtat meg igazán. Az a helyzet, hogy tul.képpen nem is tudom elképzelni, hogy tényleg, valóságosan legyen valakim.
2014. ápr. 10. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!