Mitől függ az, hogy több hónapon át volt akaraterőm, most viszont 2 hónapja semmi?
Az étel is függőség. Az ember egy idő után elkezdi hiányolni a régi jól megszokott ételeket, ízeket. Minél jobban hiányzik, annál erősebb a kísértés, annál nehezebb ellenállni.
Én jan.1 óta váltottam életmódot. Mostanra jutottam el odáig, hogy hétvégén majdnem feladtam. Majdnem ettem sütit. De nem tettem, mert nem vagyok hajlandó a két és fél havi munkámat odadobni egy kis élvezetért, ami kizárólag hátrányomra válhat.
Szóval egyszerűen csak feladtad. Én nem eszek cukrot semmilyen formájában, a lisztes dolgokat hetente egyszer engedem meg magamnak. Vagy két három zsemlét aznap, vagy egyszer egy adag durum tésztát.
Szerintem az akaraterőd tekintetében gondold végig, hogy mi az amit kívánsz. Pl. ha éhes vagy, és eszel egy csomó zöldséget és húst, meg gyümölcsöt, akkor jól kell laknod. Ráadásul oly módon, hogy nem lehet tápanyaghiány a szervezetedbe. Ha annak ellenére továbbra is ott a kísértés, akkor csak meguntad, és feladod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!