Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Depresszió vagy mi is ez...

Depresszió vagy mi is ez egyáltalán?

Figyelt kérdés
Tudom furcsán hangzik, de nem igazán tudom megfogalmazni, hogy mi is történhetett velem, közel 4 hónap alatt. 20 éves nő vagyok. Tavaly májusában kerültem fel Budapestre, ahol jelenleg is dolgozom és tanulok egyaránt. Minden szépen ment, az iskola és a munka is. Boldog voltam, hiszen hány húsz éves ember mondhatja el magáról, hogy van egy tökéletes munkahelye, és nem utolsó sorban eltudja látni magát. Imádtam dolgozni, iskolába járni. Azután decemberben elindultam a leejtőn. Egyik napról a másikra kezdtem el azt érezni, hogy gyökerestül felfordult az életem. A beszédes , életvidám lányból egyszer csak nem tudom megfogalmazni jól de egy csöndes, visszahúzódó lány lettem. Szörnyen zavar, mert azóta nem tudtam önfeledten nevetni sem. Szörnyen kétségbe vagyok esve. Olyan ez az egész mintha elveszitettem volna a személyiségem. Már mindent elolvastam, kutattam a neten utána mi lehet, de a depresszión kivül nem tudtam másnak betudni. Hiszen tél óta tart, akkor még azt gondoltam téli depresszió, hasonlóban még részem sosem volt. Borzasztóan erős lány voltam ezelőtt és egyszerüen olyan gyengének érzem magam.Tudom, hogy mellettem áll a család a barátok de mégsem tudom visszahozni a régi önmagam. Minden nap próbálkozom de hiába. Elveszitettem az érdeklődésem minden iránt, ami eddig érdekelt. Nagyon nehéz nap mint nap felkelni és bemenni az iskolába és dolgozni menni. Néha képtelen vagyok már figyelni is, ami még jobban megijeszt. Nem szerettem volna vele orvoshoz fordulni, de egyre inkább azt érzem, hogy kell, csak szeretném tudni,hogy valaki járt e már hasonló cipőben mint én.
2014. ápr. 1. 21:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát amikor előjön az érzés, hogy most olyan kókadt vagy vágd pofon magad (képletesen szólva) és menjél csinálj valamit, az 1. dolgot ami eszedbe jut. Ne hagyd, hogy a kényelmes önemésztés erőt vegyen rajtad, és törjél ki. Ne keresd a kifogásokat, mozdulj meg! Ne gondolkozz! Persze hülyeséget ne csinálj, pl ne ugorj a Dunába. :D Aztán mikor ott az érzés ami nyomni akar vissza, nyomd te is, és akár hiszed akár nem győzni fogsz, ha most megteszed mindig amit most kell, és nem halogatod. Mozdulj meg! Táncolj, fuss, bicajozz, légy elszánt.
2014. ápr. 1. 22:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Piacon vegyél zöldséget-gyümölcsöt egyenesen a termelőtől, és ne rontsd el holmi főzéssel, hacsak nem muszáj. És egyél sokfélét, semmit ne vonj meg magadtól! Se húst, se zsírt, se kenyeret!

A "tavaszi depresszió" ugyanezzel a módszerrel megelőzhető, csak persze a piacon nem találsz kövér földből, kis mennyiségben termelt zöldséget-gyümölcsöt, tehát vagy déligyümölccsel és jónak talált import zöldség-gyümölccsel javítasz a helyzeten, vagy nem nagy márkájú, mégis roppant közkedvelt multivitamin komplexet keresel, meg nagyon fontos, mellé ásványi anyag és nyomelem utánpótlásról gondoskodó valamit is.

Lényeg, hogy ne menjen a kolbászfogyasztás rovására... :) Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ha nem is naponta, de minden második-harmadik nap valami igazán pompás főtt kajával érdemes a saját kedvedben járnod. Ha te készíted, nem csak jóval olcsóbb (pontosabban több), hanem garantáltan ellenőrzött minőségű, kis gyakorlattal tökéletesen ízlésed szerinti. A hozzánk hasonló kezdőknek, vagy hát az ilyeneknek, akik csak barátkoznak a depresszióval, ezek az egyszerű csodaszerek válnak be arra, hogy továbbra is észre tudják venni, what a wonderful world...

2014. ápr. 1. 23:45
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat! :)
2014. ápr. 2. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!