Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hány évesen mondtál le az...

Hány évesen mondtál le az álmaidról?

Figyelt kérdés

Gondolom mindenki életében eljön egy pont, amikor azt mondja: "ok, nincs semmilyen reális alapja, hogy elérjem a gyerekkori álmaim, inkább lemondok róluk, mert már csak feleslegesen gyötröm magam rajtuk."

Légyszives ne gyertek azzal h "sose add fel", mert ez nagyon hiteltelenül hangzik olyan szájából, aki szintén nem ért el semmit.

Köszi!

2014. márc. 16. 07:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

26 éves vagyok, de én még nem mondtam le róluk. Rosszabb napokon persze úgy gondolom, hogy semmi se lesz belőlük, de alapvetően pozitívan nézem a dolgokat.

Attól függ, hogy mit étresz gyermekkori álmokon, mert tényleg van néhány ami nem valósítható meg, de ha az ember igazán akar valamit, akkor szedje össze magát, és tegyen érte. Persze ha valóban nem reális, akkor felesleges foglalkozni vele.

2014. márc. 16. 11:26
 12/23 anonim ***** válasza:

A 2. vagyok újra.

"Kíváncsi voltam mik azok az álmok, amikhez nem kell semennyi pénz. "

Azt NEM mondtan, hogy nem kell hozzá SEMENNYI pénz, hanem, hogy föként nem pénz kérdése.

El akartam végezni egy olyan egyetemet, amivel utána meg tudok élni jó átlagos szinten. (Ehhez nem kellett igazán pénz, csak jól tanulni - így elég ösztöndíjam volt, hogy szüken át tudjam vészelni a tanulást.)

EZ sikerült!

Négy gyereket szerettem volna a párommal vállalni. (Es is elsösorban NEM pénzkérdés, hanem szervezés meg hozzáállás)

EZ is sikerült.

Hegyvidéken akartam élni, mert az Alföldet nem szeretem.

EZt is elértük.

Ezen kivül van még jópár egyéb, de azok annyira egyéniek, hogy arról rám lehetne ismerni és ezt nem akarom. (Ugyanis magánügynek tartom, ami nem tartozik senki másra a családomon kivül)

De az összes álmomhoz nem kell(ett) extra pénz, csak a normális fizetésböl oldottuk meg, úgy, hogy spóroltunk és nem pazaroltuk el azt, amit kaptunk. (Ellentétben sok más emberrel. Csak pár példa: aki dohányzik, az sokkal többet költ erre, mint amennyi szükséges volt a négy gyerek felneveléséhez. Nem ettünk soha félkész meg készételeket, saját magunk a piaci nyers alapanyagokból készítettünk mindent - és ezzel kb egy harmada a kajapénzünk, mint akik ipari kajákat esznek.)

2014. márc. 16. 13:32
 13/23 anonim ***** válasza:
Mióta eszemet tudom mindenki azzal jön hogy mondjak le az álmaimról. De ha nem is sikerül elérnem akkor is küzdeni fogok, hogy ha meghalok inkább azt mondhassam hogy mindent megpróbáltam, de nem sikerült mint azt hogy lett volna esélyem, de meg se próbáltam.
2014. márc. 16. 13:54
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
kezdem azzal, hogy 39 éves vagyok :) tiniként mi volt az álmom? hogy énekeljek... hogy gyerekekkel foglalkozzak és 17-18 éves korom körül jött az, hogy örökbe szeretnék majd fogadni legalább 1 gyermeket... ezeket soha nem adtam fel... 4 éve énekelek egy helyi együttesben, 3 éve dolgozom egy magán bölcsiben, és 3 hét múlva születik meg a babánk akit örökbe fogadunk... jah még arról is álmodoztam, hogy a szülőhelyemen (kertváros)élem le az életemet majd... 23 évesen elköltöztem az ország másik felébe... most meg a jelenlegi férjemmel ott építkezünk... nyár elején költözünk... vannak még álmaim.. . és tudom hogy azok is teljesülni fognak :) soha nem mondtam le róluk... miért kéne feladni? ha egyszer feladja az ember akkor tuti nem fog soha teljesülni...
2014. márc. 16. 15:05
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

9-es vagyok :)

Nem vagyok naiv, mert jol tudom, hogy minden almom nem teljesulhet. Viszont megprobalni szabad es meg is kell. Epp nem reg teljesult az egyik almom, hogy majd egyszer egy rajzomat kiallitsak valahol. :)

2014. márc. 16. 16:19
 16/23 anonim ***** válasza:
Nekem teljesülni fog az álmom, jó úton haladok felé. De nem vagyok biztos benne, hogy megérte azt a sok évnyi szenvedést és lemondást, amivel jár...
2014. márc. 16. 16:29
 17/23 anonim ***** válasza:

nekem sosem voltak olyan elrugaszkodott álmaim, mindig csak sodródtam az árral, a legxarabb helyzetben is képes voltam meglátni a pozitív hozadékokat, tanulságokat.

nem szeretek egyetlen, túl nagy volumenű célt kitűzni magam elé, mert ha azt elérem, akkor mi lesz? üresség. néha csak úgy elkezdek valamit, még azt sem tudom hova akarok vele kilyukadni, de valahogy mindig szembejön egy olyan ember/esemény, ami irányba tesz, aztán szinte észre sem veszem és kész, megvan! :)

a görcsöléstől sem jutnék előrébb, de az infarktus hamarabb utolérne...

2014. márc. 16. 18:54
 18/23 A kérdező kommentje:

Jó látni, hogy sokan mégis elérték azt, amit szerettek volna. Úgy látszik jó célokat tűztetek ki és nem akartatok túl sokat. Lehet nekem is ezt kellett volna, de a középszerűség nekem mindig kevés volt...

Utolsó előtti: mi volt az, amiért ennyire sokat dolgoztál?

2014. márc. 16. 19:20
 19/23 anonim ***** válasza:

Sokkal többet elértem már most, mint amire valaha is vágyni mertem (mindig kishitű voltam magammal szemben..)

Tele vagyok tervekkel és véghez is fogom vinni őket! ;)

24/L

2014. márc. 20. 17:38
 20/23 anonim ***** válasza:
Akárhogy próbálok visszaemlékezni, sosem voltak álmaim. Gyerekkoromban sem és később sem.
2014. márc. 20. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!