Miből látja valaki, hogy egy másik ember "felnőtt"?
úgy értem, felnőttesen gondolkodik, pedig még gimibe jár. érett, felnőtt gondolkodású, önálló.
egy másik ember, akivel nem beszélget sokat, csak látja, az miből szűrheti le?
Egy gimnazista még nem felnőtt, koránt sem, bármennyire is próbál éretten viselkedni.
Abból lehet észrevenni, hogy valaki elindult a felnőtté válás útján, hogy kezd megváltozni az értékrendje, stílusa, gondolkodásmódja, de ezeket csak ránézésre nem lehet megállapítani, kivéve, ha nagyon szembetűnő a változás.
Ó, még ránézésből is sok mindenből meg lehet állapítani. A mozdulataiból, abból, ahogy beszél (még ha nem is hallod, a gesztikulációját, a szájának a mozgását, a hevességét, ahogy mozog a szája, mutogat), a járásából, az öltözködéséből, a kisugárzásából. Lehet apró részleteket is figyelni, meg a teljes egész benyomást, vagy a kettőt együtt.
És megcáfolnám az első hozzászólását... vannak gimnazisták, szakközépiskolások, akik SOKKAL érettebbek, mint néhány felnőtt...
Én azt tapasztalom, hogy a középiskolások még csak gondolják magukról, hogy érett, felnőtt gondolkodásúak csak azért, csak mert ő épp nem issza le magát a hétvégén vagy 16 évesen nem feküdt le még a fél iskolával.
Az igazi érettség még szerintem később jön, olyan 22-25 éves kor között.
Az értékrend alapján lehet a legegyszerűbben leszűrni, mennyire érett valaki.
Az artikuláció, a beszédtempó, a hangsúly, a szókincs, a gesztikuláció, maga a kommunikációs kézség is árulkodó lehet.
A járás szerintem nem olyan dolog, ami alapján meglehet állapítani felnőttes -e valaki. A lúdtalptól kezdve a gerincferdülésig akármilyen problémája lehet az illetőnek, és hidd el, a többségnek van. A testtartásra oda tud figyelni az ember, de "normálisan" járni nem olyan könnyű ilyen bajokkal.
Amire beszélgetés nélkül leginkább felfigyel az ember, az a stílus, az öltözködés, a testtartás, a gesztikuláció. Ezek együtt "adhatnak" felnőttes kisugárzást, karizmatikusságot, amit nem tudok igazán körülírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!