Hogyan változtassak ezeken a dolgokon? Vagy az ember nem tud már változtatni önmagán ha felnőtt? A sorsunk is csak alakul magától?
Múlt évben is munkanélküli voltam (akkor lettem az) nem volt nyelvvizsgám és szerelmem se. Mondom idénre változtatok ezen, és már a szerelmemmel fogom tölteni a szilvesztert, úgy hogy lesz nyelvvizsgám és melóm is.
Állásterén egy vacak megbízási szerződéses meló jött össze, ami nem is fizet jól és november végén lejár. Nyelvvizsga nem jött össze, részben a pénz hiány, részben pedig hogy nem tudtam elég időt rászentelni.
A szerelem pedig rosszabb mint az előző kettő helyzet. Nincs senkim és a láthatáron sincs senki. :( Évek óta reménytelenül szerelmes vagyok a legjobb barátomba de ő csak barátként néz rám. Más pedig nincs :(
Szóval az életem $zar. Jövőre is itt fogok tartani? Tényleg annyira igyekeztem idén :( Mit csináljak? Legalább valami útmutatás kéne hogy hogyan kezdjek el fejlődni. :(
Dehogynem tudsz változtatni!
Sajnos néha van, hogy az ember leragad. Saját életemen tapasztaltam, hogy ha van valami "elintézetlen, lezáratlan" dolog, akkor nem tudok továbbhaladni.
Mindennek meg van a maga sorrendje, lehet, hogy nálad a munka, szerelem, nyelvvizsga előtt (bár furcsán hangzik), van valami amit fontosabb elintézni.
Aztán erről biztosan megoszlanak a vélemények, de azért érdemes belegondolni.
Egy ember élete egy év alatt is óriásit változhat. A célkitűzések jók, de lehet hogy neked most másra kell összpontosítanod.
A problémamegoldás nem könnyű dolog. Az emberek sajnos természetüknél fogva hibásan oldják meg a problémát,vagy letagadják a probléma, probléma mivoltát.
Esetleg olyanon akarnak változtatni, amin nem lehet, vagy nincs is.
A megoldás, lehet hogy radikális, ezért legyél nyílt.
Lehet, hogy a megoldás nálad az lenne, hogy elgondolkozol azon hogy kiköltözz külföldre egy időre, ahol tágíthatod a látóköröd, és még pénzt is keresel, sőt még a nyelvvizsga is menni fog.
A szerelmet meg úgy "illik" keresni, hogy te egyedül is egy teljes egész vagy. Törekedj erre!
Igaza van az előző hozzászólónak.
Az is fontos, hogy legyen sikerélményed. Tűzz ki olyan célokat is, amit biztos, hogy el tudsz érni, sokat nyom a latba, ha azokat eléred, büszke leszel magadra, erőt fog adni.
Esetleg ne akarj mindent egyből, legyenek kisebb lépésekre bontva a céljaid. Pl most vagy 40%-ra a sikeres nyelvvizsgától, idén vagy x hónap alatt cél elérni, hogy 20%-ra legyél tőle. Keresed a szerelmet, legyen cél elsőként, hogy x hónapon belül eljársz két új helyre rendszeresen (hobbi, sport, akármi) ahol szóba elegyedsz mondjuk 4 idegen emberrel az ellenkező nemből. Vagy ilyesmi. Lesz sikerélmény, lesz energia, lesz aratás is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!