Én mindig megköszönöm, mert annyira ritka manapság az ilyen udvarias férfi, hogy muszáj legalább egy mosollyal és egy köszönömmel meghálálni a kedvességet. :) Régen lehet, hogy ez normális volt, de manapság többnyire nem ilyenek az emberek. Csak gázolnak át a másikon és rohannak.
2014. márc. 6. 09:05
12/27 anonim válasza:
Azért, mert a legtöbb nő bunkó. Nőként írom. Legalábbis szerintem evidens dolog egy udvarias gesztust udvariasan fogadni.
Ha kinyitják az ajtót /még sose ment be előttem pasi, ha egyszerre érkeztünk, se vadidegenek, se ismerősök/ akkor igenis megköszönöm, mert van mit köszönni. A figyelmességét, az udvariasságát. Nekem is természetes, ennek ellenére egy köszönöm nem megerőltető, hanem magától értetődő.
2014. márc. 6. 09:41
13/27 pelgrim válasza:
Talán van olyan is mint fölösleges udvariasság, ami hamarabb irritáló mint kedvesség. Ha valaki egy ajtó felé közeledik mindkét kezében egy csomaggal, akkor gondolom nagy az esély hogy megköszöni, hogy kinyitod előtte az ajtót, de ha egyik vagy mindkét keze szabad és könnyűszerrel maga is kinyitja, akkor nincs értelme a segítségnek, akkor talán valami más van mögötte, nem segítőkészség. Az udvariasság egy perem-jelenség a segítőkészség és egy rejtett szándék közt, vannak akik szívesen fogadják és vannak akiknek inkább tolakodásnak tűnik.
2014. márc. 6. 10:01
14/27 anonim válasza:
10# Azért van különbség, hogy a párom előre enged az étteremben és alám tolja a széket, vagy az között, hogy egy idegen kinyitja az ajtót. Persze túlzásokba sem szabad esni, de ha épp ott áll a férfi az ajtó mögött pl .egy hivatalban, vagy boltban és kinyitja előttem, ebben semmi tolakodás nincs és megköszönni sem derogál. A megköszönés is lehetne épp olyan természetes.
2014. márc. 6. 10:17
15/27 anonim válasza:
Mert udvariatlanok. Nekem nő létemre is rosszul esik, hogy ha udvarias vagyok valakivel, előre engedem, kinyitom az ajtót a babakocsisnak, stb, egy szót sem szól.
2014. márc. 6. 10:30
16/27 A kérdező kommentje:
Pontosítom a kérdést, mert fontos kimaradt belőle.
De köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Szóval ami kimaradt, hogy ezt leginkább a fiatal lányokon, nőkön veszem észre.
A kicsit idősebb nők már természetesen mind megköszönik, nagyon is kedvesen. Itt már ritkább a kivétel.
2014. márc. 6. 10:55
17/27 anonim válasza:
egy ellenpélda... én mindenkinek mindenféle udvariasságot meg szoktam köszönni, a legapróbbat is. de az elmúlt időben azt vettem észre, hogy az a férfi, aki udvarias, nagyot néz, és volt már olyan is, aki szóvá tette, miért köszöntem meg neki, hogy kinyitotta az ajtót előttem. ezek előtt meg én állok értetlenül...
2014. márc. 6. 11:37
18/27 anonim válasza:
Én mindig megköszönöm, pláne mikor előreengednek az ajtónál, vagy felsegítik a kabátomat, ilyenkor olyan hercegnősen érzem magam :D Komolyan :) :D
Mostanában a női vezetőktől borulok ki: egyszer nem engednének át a zebrán, még ha nem is tudnak kihajtani a forgalomba, inkább ráállnak a zebrára nehogy át tudjak menni...
Visszatérve a kérdésre, én minden előzékenységet, segítséget megköszönök, és még fiatal is vagyok, 25 éves :)
2014. márc. 6. 12:08
19/27 anonim válasza:
Azok nem köszönik meg az udvarias gesztust, akik természetesnek veszik, mert hát róluk van szó és ők olyan csodálatosak, hogy még a napfény is az ő fenekükből jön, ezért az a minimum, hogy kinyitod az ajtót előttük. Persze még jobb lett volna, ha a kabátodat leteríted a földre, ne kelljen már a piszkos járdán tapodnia, ő királyi felségének...
2014. márc. 6. 14:02
20/27 anonim válasza:
csak akkor segíts ha nem vársz érte köszönetet! Itt kezdődik a szeretet! Miért, szerinted ez is adok-veszek?! Segíts ha a szívedből úgy érzed s örömmel megteszed! És kívánd még neki közbe, hogy légy mindig boldog! Majd megtapasztalod, hogy százszorosan fogja az élet neked ezt megköszönni!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!