Miért gondolom azt, hogy jobb vagyok a legtöbb embernél?
Az a baj velem, hogy többet gondolok magamról, mint a legtöbb emberről. Nem adok hangot eme véleményemnek, de bennem bizony gyakran megfogalmazódik az, hogy értelmesebb, logikusabb gondolkodású, rátermettebb, jószívűbb, segítőkészebb, viccesebb személyiségem van, mint a legtöbb embernek. Általában nézeteltérés esetén meg vagyok győződve róla, hogy nekem van igazam. Igazából nem tudom, hogy ez mindenkiben benne van-e, vagy csak én vagyok öntelt? Hogyan lehetne ezen változtatni?
Igazából talán azért alakult ki bennem ez a nézet, mert míg én óvom a környezetet, segítek a rászorulókon (hajléktalanoknak, alapítványoknak pénzt adok, állatmenhelyen önkéntes vagyok), ha bekapcsolom a tv-t, akkor is sporteseményt vagy ismeretterjesztő adót nézek, nem pedig a népbutító csatornákat, nem iszom, nem dohányzom, sokat olvasok, mosolygós és életvidám vagyok, a legfőbb erényeim közé tartozik az őszinteség és becsületesség - nos, az átlagember ezeknek pont az ellenkezője. És sajnos én úgy gondolom, hogy ahogy én cselekszem, az a jó és lenézem azokat, akik nem ilyenek. Márpedig csak kevesen olyanok, mint én. Tudom, hogy ezt gondolni nagy hiba és bár tényleg nem hangoztatom (nagyon nyílt vagyok, könnyen barátkozó, vadidegenekkel is jól el tudok beszélgetni), vannak ilyen gondolataim. Kíváncsi lennék, hogy ezt hogy lehetne átformálni vagy csak egyszerűen kiiktatni. Hogy ne gondoljak többet magamról, mint a legtöbb emberről.
Létezik olyan ember, akinek soha nem fordult meg a fejében semmilyen szituációban az, hogy különb a többinél?
Empátiát tanulni, rendben, "felírtam". Nem egyszerű, mert nem igazán tudom, hogy milyen pozitívumot lehet abból leszűrni, ha valaki buta, közönyös a világra, magasról lesz.rja azt, ha a tevékenységével másnak kárt okoz és a többi. De igyekezni fogok mindenképpen.
Mint írtam, egyik legfőbb erényem az őszinteség, így soha de soha nem vagyok kétszínű. Nem játszom meg magamat, nem nyalizok senkinek. Ha valakivel nem szimpatizálok, az tudni fog róla és ráadásul tőlem.
Több ilyen embert ismerek, aki ezt gondolja magáról, legalábbis én látom a biztos jeleit ennek. De engem nem zavar, soha nem tartottam beképzelteknek őket.
Meg kell tanulni egy minimális szinészkedést és továbbra is tudni azt, hogy te ki vagy és hol van a helyed. Nem szabad elvesziteni az öntudatodat. Örülj, hogy ez neked megvan jelenleg és nem tiporták le.
akkor lenne jó, ha ezt tudnád kezelni és ezért nem néznél le másokat
én is azt gondolom magamról, hogy viccesebb vagyok és több van bennem, mint másokban annak ellenére, hogy ők egy karótnyelt idiótának hisznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!