Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A legtöbb nő miért nem köszöni...

A legtöbb nő miért nem köszöni meg, ha valaki udvarias volt vele?

Figyelt kérdés

Valahogy ez bennem van még, hogy kinyitom nekik az ajtót, előreengedem, segítek ahol tudok, mindenféle hátsó szándék nélkül.

De valahogy egyik se mond rá semmit, rám se néz.

Ha meg nem segítek, akkor meg bunkó vagyok.

Valamelyik nap is tolta a babakocsit egy fiatal nő, kinyitottam neki a szűk ajtót, rám se nézett.

Én meg már utánaszóltam, hogy szívesen. Erre megköszönte.

Így lehet leszoktatni az embert arról, hogy segítsen bárkinek is. nem?

2014. márc. 6. 07:54
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
83%
Elhiszem, hogy rosszul esik, de az önzetlenség azt jelenti, hogy nem vársz érte semmit. Ha csak azért segítesz másoknak, hogy magadat fényezhesd, akkor inkább legyél bunkó.
2014. márc. 6. 07:57
 2/27 A kérdező kommentje:

Hm, ezt találtam a NANE szórólapján erről:

"Tévhit:

A feministákkal nem lehet udvariasnak lenni, mert

egybôl leharapják az ember fejét, ha elôreengedi ôket az ajtóban.

Tény:

Az udvariasság bizonyos formái nem szolgálnak másra,

minthogy újabb szavakkal és tettekkel mutassa a nôk tár-

sadalmilag függô helyzetét, és tovább erôsítsék a tanult tehetetlenséget. Tudatos feministaként nyilván jobban érzékeljük ezeket a helyzeteket, melyek valójában nem az embernek szólnak, hanem nôként betöltött társadalmi helyzetünknek."

2014. márc. 6. 07:57
 3/27 A kérdező kommentje:

1-es, rendben, nem "fényezem" magam legközelebb, hanem rávágom a kisbabára az ajtót.

Ez is épeszű gondolkodásra vall....

2014. márc. 6. 08:02
 4/27 anonim ***** válasza:

Ma már nem divat az udvariasság. Ezért nem köszönik meg, ha valaki udvarias velük.

Elég sajnálatos.

2014. márc. 6. 08:03
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Sehol nem írt olyat, h azért teszi, h saját magát fényezze.

Másrészt feltehetted volna úgy is a kérdést, h miért nem tudnak köszönni?

15 éve dolgozok biztonsági őrként, rengeteg helyen láttam már el szolgálatot, általában állami hivatalokban, központokban.

Állítom, h 10 nőből 8 nem köszön vissza, ha reggel érkezik vagy ha délután távozik.

2014. márc. 6. 08:04
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Ja, így le lehet hosszú távon. Én mindig megköszönöm, vagy ha nem úgy jön ki, minimum mosolygok egyet. És nem azért, mert azt az ajtót nem tudnám kinyitni, hanem egyszerűen kedves, udvarias gesztusnak tartom.
2014. márc. 6. 08:07
 7/27 anonim ***** válasza:
Én mindig meg szoktam köszönni mindent, ajtónyitást is, azt is, hogy érdeklődik az illető a hogylétemről és sajnos mindhiába. Még több az olyan srác, aki ezt nem értékeli.
2014. márc. 6. 08:19
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Mert a világ legtermészetesebb dolgának tartják, ezért úgy érzik nem szükséges megköszönni?

Én mindig megköszönöm és mások előtt is megtartom az ajtót, tök mindegy férfi, vagy nő, nem vágom be az orra előtt, ha egyszer ő is arra jön.

2014. márc. 6. 08:21
 9/27 A kérdező kommentje:

Mondjuk azt a részét is megértem valahol, hogy fél valaki attól, hogy utána zaklatni fogják.

Tegnap ültem az autóban a dugóban a Körúton, láttam hogy egy idősebb hapsi állt a járdán, és fiatal csajokhoz ment oda, azok megy nagyon gyorsan elsiettek utána.

Vajon mit mondhatott?

Pedig teljesen normálisan nézett ki az ürge.

Akkor lehet, ezt valahogy úgy kellene csinálni, hogy ne tűnjön zaklatásnak. Fene tudja már a mai világban...

2014. márc. 6. 08:39
 10/27 anonim ***** válasza:
0%
én se köszönöm meg, mert nekem ez természetes, hogyha férfi kinyitja az ajtot elöttem, vagyhogy ö megy be elöször az étterembe, hogy kinyitja vagy becsukja az auto ajtaját, hogy leveszi a kabátomat, a széket alám tolja stb . stb. ezeken nincs mit megköszönni, nekem ez a normális...
2014. márc. 6. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!