Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kishitű vagyok. Nincs önbizalm...

Kishitű vagyok. Nincs önbizalmam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2014. febr. 18. 17:54
 1/7 anonim válasza:
menj el boxolni és lesz önbizalmad,nemcsak a sport terén de az élet más területein is :)
2014. febr. 18. 18:16
 2/7 anonim ***** válasza:

A sport is jó ötlet,illetve találj valamit,hobbikat,amiel/amikkel szívesen foglalkozol,és sikerélményt is adna ez neked.

:) Én például a nyelvtanulást szeretem nagyon,és önbizalmat is ad,mert abban jó vagyok,és érdekel is.

Néha még a futás is önbizalommal tölt el,vagy a zene.A futás például azért,mert tudom irányítani a sebességem,és ha gyorsan futok,egyre gyorsabban,az olyan mintha megállíthatatlan lennék,és minél gyorsabb,annál jobb.

A zene pedig kifejezi az érzelmeket.És néha feltölt energiával.

Engem személy szerint ezek "dobnak fel".Le is írtam,hogy miért.Talán te is találsz olyat közöttük,ami feldob,vagy több önbizalmat ad.

És akkor még említhetném an versírást.Így ki tudom adni a gondolataimat.Nem csak magyarul írtam már,hanem angolul is főleg,de még svédül is.Hajlok az oroszra és a franciára is.Ebben is szeretem több nyelven kipróbálni magam.

A sport egyébként még azért is jó,mert egészséges is,meg jó alakod is lehet tőle.(Most nem tudom milyen van.)

Arról viszont még írhatnál,hogy mi miatt nincs konkrétan önbizalmad.És ,ez hogy,hol,mikor nyilvánul meg?

Nem tudom,remélem nem volt felesleges a sok személyes példa,így is próbáltam segíteni. :)

(17/L)

2014. febr. 18. 18:31
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat:) (#1-es: lány vagyok, 18 éves :-D)

Azzal van bajom, hogy bizonyos emberekkel szemben kiveszik belőlem minden. Nem azért nem merek felelni, mert nem tudom az anyagot órán, hanem azért, mert félek, hogy a gondolataimat hülyeségnek gondolják. Amióta bekerültem az első közösségbe, mindig valamiért diszkriminált vagyok. Én is szeretek írni, alkotni, zenét hallgatni, futni, sportolni, sőt még zenét szerezni is, de félek, amikor a többiektől eltérő gondolatom van, mert sajnos sokaknak nagyon könnyű engem lehurrogni. És ők az ászok az osztályban (persze ők is barátságosak velem, mert nem szakközépes vagyok, vagy valami, de rengetegszer nem értik a gondolatmenetem, holott számomra logikus, csak a többség nem hagyja, hogy érvényesüljön az én érvelésem is, mert húzom az időt, mert elvi vitákba bonyolodnánk, és én meg nem tudok küzdeni a közösség ellen). A magyar tanárom mondta, hogy jókat mondtam (ma feleltem irodalomból), csak kishitű vagyok. És ezen szeretnék javítani már évek óta. :-(

2014. febr. 18. 20:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Szerintem,gondolj arra,hogy jókat mondasz,és ha jó a válasz,akkor úgyis "neked lesz igazad".Nekem sem volt/van ám mindig önbizalmam.Ami van,az főleg a kedvenc óráimon mutatkozik meg,mert azokat a tantárgyakat tudom,és szeretem.A több órát meg elviselem.

Amúgy azt "bírom" a legjobban,mikor valakinek más emberek miatt megy le az önbizalma.Igaz,hogy az illető ezen tud(na) változtatni,de ez más emberektől ered,illetve azok még "rátesznek egy lapáttal",úgymond.

Szóval,szerintem meg kell belül győznöd magad,hogy nem agy rosszabb,mint ők.Sőt,szerintem próbáld elhitetni,hogy jobb is vagy tőlük.

Ha máshogy nem megy,szerintem kérj a magyartanárodtól tanácsot.

Vagy,még egy megoldás: ne foglalkozz velük.Mondjuk ez lehet nehéz ,nem tudom.

De sok sikert :)

Ha még valami dolog az eszembe jut,írok.

Akkor is írhatsz persze,ha lenne kérdésed.

2014. febr. 18. 22:21
 5/7 anonim ***** válasza:
*nem vagy
2014. febr. 18. 22:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre válaszolva: Felejtsd el, hogy kishitű vagy.Az önbizalom hiánya, pont ezektől a beazonosulásoktól van.Ne azonosítsd be magadat se mások, se a saját vélt jellemzőiddel sem.Mindenkinek egyedi kialakult világa van.Egyedi beidegződései, neveltetése, és mindenki más-más nézőponttal közeledik feléd.Kiállhatsz az igazad mellet, de magad látod mennyire érdemes belebonyolódni egy adott témába.

Ne mások véleménye határozza meg a te bizalmadat, önmagad felé.Ne várj visszaigazolást másoktól, a te igazaddal, a te gondolataiddal kapcsolatban.Ha megértik vagy elfogadják jó.De ha nem értik meg mire is gondoltál az is jó, mert ez nem lehet valódi lényedre hatással.A bizalom azt jelenti:nyitás.Egyfajta nyitottságot és elfogadást jelent.

Tehát ne mások véleményével foglalkozz.Persze a tiszteletet megadhatod, de neked a saját életedet kell élned!

2014. febr. 19. 08:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2014. febr. 19. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!