Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehetne több önbizalmam?

Hogyan lehetne több önbizalmam?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok. Egész életemben, ha kiléptem az utcára, az az érzés fogott el, hogy mindenki engem néz és kibeszél a hátam mögött, szégyelltem magam. Hogy jobban menjenek a dolgaim, gördülékenyebb legyen az életem, szeretnék határozottan megjelenni az emberek előtt, erőt és magabiztosságot sugallva. Ehhez azonban valóban hinnem kell magamban, mert az önbizalmat hitelesen eljátszani nem lehet - hosszú távon. De itt a kérdés, "HOGYAN"?
2013. nov. 25. 19:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Én is ilyen gondokkal küzdöttem, nekem az segített, hogy egyrészt felvettem a lesz"rom fellépést, másrészt pedig próbáltam elfelejteni azt a gondolatot, hogy engem bámul mindenki. Persze a lesz"rom dolgot ne úgy vedd, hogy köpködök vagy flegmázok az utcán vagy akár bárkivel, hanem ezt úgy értem, hogy húzd ki magad, járj egyenesen, légy határozott stb.
2013. nov. 25. 21:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Gondolj arra, hogy a többiekről is csak ugyan annyit beszélnek a hátuk mögött. Lépj ezen tovább.

Beszélgess sokkal többet a barátaiddal, menjetek közösen szórakozni (egy kis becsiccsentés sem árt, de ezt most halál komolyan mondom), ha lány vagy menjetek közösen csini ruhákat vásárolni, és ne mond egyikre sem, hogy nem állna neked jól, hanem vedd fel, kérd ki a kísérő véleményét, nézd meg magad stb., ha fiú vagy, vegyél egy motort és haverokkal motorozgassatok, beszéljetek róla.

Ha valaki sokat beszél, annak tényleg sokkal jobb a közérzete. Saját példa: általános iskolában volt kb. 3 barátom, másokkal szóba sem álltam nagyon, utána gimiben valahogy megváltoztam, egyre több barátom lett, egyre többet beszéltem, és tényleg nagyobb lett az önbizalmam.

Ja, és beszéld be magadnak, hogy de, ez igenis úgy van! Szóval én soha nem tartottam magam szépnek, ezért nehezen értettem szót a fiúkkal, aztán eldöntöttem, hogy miért lennék én másabb, mint a többiek, azóta rengeteg fiú barátom is van, és elhiszem, hogy jól nézek ki.

hát nm tudom, remélem segítettem! :))

17/L

2013. nov. 25. 21:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Az a probléma, hogy nekem nincsenek barátaim abban a városban, ahol élek. Ilyen fronton sem tudom mit tegyek, hogy legyenek többen körülöttem.
2013. nov. 25. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!