Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nincs önbizalmam, hogyan...

Titkos Málna kérdése:

Nincs önbizalmam, hogyan változtathatnám meg? (többi lent)

Figyelt kérdés

Régen is volt már, de mára már olyan szinten hogy a lovaglásban is akadályoz ami az életem legfontosabb része...Nagyon akadályoz benne mert mellé a makacsságom is közbe szól és be beszélem hogy nem tudom meg csinálni és, hogy csúnya vagyok és nem vagyok semmire se képes.

Tanácsokat szeretnék, hogy hogy változtassak ezen mert már zavar nagyon és félek hogy fel kell adnom emiatt a lovaglást is... Gondolkoztam a pszichológuson, de elvetettem az ötletet mert tudom, hogy ezt csak én tudom meg változtatni ismerem magam, nem tudnám egy idegenek elmondani a problémám... Hogy tudnám ebből kinőni magam?!

Kérlek csak normális válaszokat, kétségbe vagyok esve mert nem szeretném feladni az álmaimat.?

2013. júl. 17. 02:54
 1/6 A kérdező kommentje:
Akkor alakult ki mikor elballagtunk az óvodából, akkor egy olyan tanárhoz kerültem aki teljesen lehordott mindenek, miden nap elmondta, hogy nem vagyok semmire képes, csúnya vagyok és semmire kellő ezt mind 4 évig annyira belém nevelte hogy a végére el is hittem, persze a többi tanárnak is elhordott mindenek, de ez a tanár még arra a helyre is elküldött ahol a vissza maradott gyerekekkel foglalkoznak...onnan persze elküldtek minket, hogy nincs semmi bajom, de ezt nem tudom feldolgozni és már 8 éve ezzel szenvedek:(
2013. júl. 17. 03:04
 2/6 anonim válasza:

Ismerős, tanárok, alázás stb.

A pszichológussal nem lesz eredmény szerintem, de megpróbálhatod. Ott csak elméleti oktatást kapsz.

Az igazi megoldás: teljesítmény. Bizonyítani MAGADNAK.

Vagy menj másik iskolába, vagy csak új közösségbe pluszban az iskola mellett. Olyan helyre, ami motivál, és sikerélményed lesz benne. Lehetőleg valami új dologban próbáld ki magad (sport, kultúra, akármilyen klub).

Ezek a sikerek, teljesítmények szépen fel fognak építeni, és máshol sem lesznek gondjaid.

Sok erőt és kitartást kívánok!

2013. júl. 17. 08:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanazt csinálod saját magaddal, mint az a diktátor tanárod. Miért? Egyszer már tönkrevágta az a sipkabélís az önbecsülésed, most meg még saját magad is ostorozod? Meg az álmodat miért kellene feladnod? Megmondom neked: Mert nem ismered önmagad! Hiába beszéled be, hogy ,,tudom, ilyen vagyok, nem vagyok rá képes". Ez egy elhárító mechanizmus a pszichológiában. Mint ahogyan az is, hogy leértékeled magad. Egyetlen ember van a világon, aki megakadályozhat téged abban, hogy elérd a célod: TE MAGAD! Senki más.

Ideje, hogy békét köss magaddal. Alakíts ki, egy pozitív önképet, hogy túllépj a múltbéli sérelmeiden. A problémákat ne szégyelld. Mindenkinek van, ne fojtogasd magadba. Nem tesz jót. Néha meg kell nyílni, néha sírni kell egyet. Tök természetes. Legfontosabb, hogy amikor a tükör előtt állsz, olyan ember nézzen rád vissza, aki szeretsz lenni. Azaz emberke ott sikeressé tehetne téged. Az te vagy! Ne azokat a dolgokat nagyítsd fel, amiben esetleg nem vagy a legjobb, hanem azokat értékeld fel, amikben jobb vagy mint bárki! Fejlesztened kell az önismereted különböző gyakorlatokkal, rajzokkal, stb.

Elsőnek itt egy teszt. A Jung féle személyiségteszt.

[link]

Csináld meg bátran! Sok érdekes dolgot fogsz megtudni magadról, az erősségeidről, ezt garantálom.

A másik dolog. Van egy álmod. Helyes! A lehető legjobb úton jársz. Az emberek nagy része olyan kicsinyes magával szemben, hogy még álmodni sem mer egy tisztességeset. Fogd a kis álmod, vegyél elő papírt, ceruzát és ÍRD LE magadnak. Én ...(akármi)... akarok lenni! Bontogasd le, lépésről lépésre, miket kell megtenned az érdekében. Mindennap vedd elő a kis listádat, és kapd össze magad. Csináld! Ne foglalkozz te semmivel és senkivel. Makacsul mondogasd magadnak; MEGCSINÁLOM! Mert én vagyok a námbörvhán!

2013. júl. 17. 09:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Köszönöm utolsó válaszoló! :) Nekem is hasonló problémám van. Hihetetlen mennyit segítettél. Köszönöm!
2013. júl. 17. 17:59
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! próbálom és küzdeni fogok, holnap megyek lovagolni szeretném úgy csinálni, hogy büszkék legyenek rám (az oktatóm és anya is.)
2013. júl. 17. 22:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja és most végeztem az általános sulival, szóval most ballagtam:)
2013. júl. 17. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!