Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy munkahelyen a dolgozók...

Egy munkahelyen a dolgozók egy kollegájuk halála kapcsán miért mosakodnak ezerrel maguk és egymás előtt?

Figyelt kérdés

A történet röviden: egy kolléga hosszas betegeskedés, gyakori rosszullétek után kórházba került. Kiderült, rákos.

Két hónapot töltött kórházban, mely idő alatt egyre rosszabb állapotba került (áttétes rák).

Majd meghalt a kórházban.

A családja hétről hétre betelefonált a munkahelyre és mindig elmondták: egyre rosszabbul van. Ezt mindenki tudta.

Két hónap alatt rajtam és a takarítónőn kívül senki se látogatta meg (a munkahelyről). A kórház bp-en van, a munkahely bp-en, a munkatársak mind bp-iek.

De két hónap alatt senkinek se volt 1-2 órácskája (közlekedéssel együtt) meglátogatni.

Mindenki elmondta ezerszer, hogy jaj szegény, meg kéne látogatni, jaj szegény.

De csak a pofájuk járt.

Persze még egy telefonhívásra se futotta senkitől. Hiába drága a telefon, egy haldoklóra ennyit már minek áldozni.

Majd jött a hír meghalt.

Megint. Jaj szegény! Ilyen fiatalon! Jaj szegény.

És elmondták: jaj, jaj pedig épp most akartam meglátogatni. Két hónapig nem volt rá idő, de most persze lett volna, és ÉPP MOST mentek volna. De hát meghalt. A francba! Még várhatott volna kicsit a megdögléssel, mert épp most ment volna mindenki. Hogy nem volt képes várni még egy hetet! Pont most gondoltak rá pedig, hívták volna.

És ezzel nincs vége.

Megjött a gyászjelentés, benne a temetés napjával.

Persze mindenki szerint el kéne menni, jó lenne de hát TERMÉSZETESEN épp mindenkinek épp akkor halaszthatatlan dolga van.

Kinek a bölcsibe kell menni a gyerekért (mert persze máskor el tudja hozni más is a gyereket, de épp most senki csak a szülő) kinek különórája van épp akkor (és azt persze a világért se lehet kihagyni egyetlen alkalommal, mert hova jutna a világ) kinek edzése lesz (mert az edzés ugye olyan hogy csak akkor lehet végezni, míg a temetést bármikor, ugye..)

Summa summarum: miért mosakszik mindenki ilyen szar átlátszó kamu indokokkal maguk és egymás előtt?

Mit mosakszanak? Miért nem mondják meg őszintén: nekem ez az ember aki meghalt nem volt se atyám, se ingem se gatyám, mit érdekel engem a betegsége a halála? Szarok rá.

Ez durva kijelentés lenne de legalább őszinte és nem szar átlátszó csont kamu.

Vagy legalább kussolnának az idióták és ne mondanának semmit.

Részvétem azt jó napot.

2014. febr. 18. 10:52
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

19:

Attól még hogy nem mondta, a legtöbb ember ilyen esetben a szerettei és nem a kollégái látogatását várja.

De felteheted nyugodtan magadnak is a kérdést, hogy szeretnéd-e, ha kórházi ágyban vagy, hogy a kollégáid meglátogassanak, lehet halálos, lehet felépülős változatban is.

2014. febr. 18. 13:26
 22/29 anonim ***** válasza:

Es mi valtozik, h felduhited magad? Ideges leszel, feszult. Jo ez az allapot neked? Vagy azt hiszed, h majd egy csapasra megvaltoznak az emberek? Senkit nem erdekel, h duhited-e magad. Foleg nem az ilyen sekelyeseket.

Igaza van Kerdezonek. Es akkor mi van?

Ennel jobb tanacsot, mint amit kaptal, nem adhat senki.

Azert tudom, mert kb 10 evvel ezelott en is ilyen voltam. Az igazsagerzet mindenekfelett. Csak magamat bosszantottam, valtozni nem valtozott semmi. Es rajottem, h nem akarok agyverzesben megdogleni a sok idegeskedes miatt. Van nekem is epp eleg gondom. (De sztem mindenkinek).

2014. febr. 18. 13:31
 23/29 A kérdező kommentje:

ember, tanulj meg olvasni.

a kérdésemből is kiderül, hogy tök mindegy a kórházi ember mit akart.

nem ez a lényeg.

hanem az hogy ön és közkábító kamukat nyomatnak, ráadásul olyan szarokat hogy ordít róluk hogy kamu.

lehet kamuzni. erőltessék meg magukat és találjanak ki vmi hihetőt.

mit gondolnak ki az az idióta aki benyalja ezeket a szar kamukat? mondjuk saját maguk első körben? vagy ki?

ha kórházi ágyban vagy, hogy a kollégáid meglátogassanak, lehet halálos, lehet felépülős változatban is.

2014. febr. 18. 13:53
 24/29 anonim ***** válasza:

Na igen, van olyan beteg aki nem szeretne látni maga körül ilyen állapotban embereket, de a többség igenis vágyik arra, hogy ott legyenek azok, akik a mindennapjait kitöltötték! És továbbra is tartom amit a 9-es hozzászólásban leírtam, ha süt belőle az indulat, ha nem... Eü.-s lévén láttam rengeteg példát, hogy mit is tud kihozni a betegből az, ha nem kíváncsiak rá, ha képmutatókkal van körülvéve, ha egy jó szót nem kap! Indulatok ide vagy oda, emberek vagyunk, és emberként is kellene/illene egymással viselkedni!

9-es voltam...

2014. febr. 18. 14:26
 25/29 anonim ***** válasza:

Vazze, itt tényleg csak irkálnak az emberek? Olvasni meg smafu?

Ott van a kérdésben: "Két hónap alatt rajtam és a takarítónőn kívül senki se látogatta meg (a munkahelyről)."

Eszem megáll...

Kérdező: jóarcnak számítasz, amiért te törődtél azzal az emberrel. Gondolom, azért vagy kiakadva, mert a francnak se lenne kedve ilyen képmutató emberek között dolgozni. Nem kell temetésre menni meg látogatóba, csak hát tényleg nem kell eljátszani, hogy milyen fontos volt nekik. Nem tudom, próbálj meg nem törődni vele. Nem valami okos tanács, de ez a legjobb, ami eszembe jutott.

2014. febr. 18. 14:32
 26/29 anonim ***** válasza:

Kérdező(25-ösre):

De, nagyon jól értettem mi a problémád, de még mindig nem vagy hajlandó elgondolkodni a dolgokon. Ha tényleg lesz.arták és csak képmutatásból sajnálkoztak, védték magukat, akkor mennyivel lett volna jobb, ha elmennek? Biztos nagyon örült volna a beteg a jópofizásnak.

2014. febr. 18. 15:04
 27/29 A kérdező kommentje:

de el vagyok hajlandó gondolkodni és ezt le is írtam.

a) őszintén sajnálják. ez esetben nem csak a pofájuk járt volna.

b) le se szarják. ez esetben fogják be a pofájukat és ne nyomassák a szar átlátszó kamukat. kussoljanak.

ennyi.

sehol sincs leírva, hogy kötelező sajnálni a másikat.

hát akkor meg minek játszák el a nagyjelenetet az operából? kinek? meg minek?

kussoljanak.

de még mindig nem vagy hajlandó elgondolkodni a dolgokon.

2014. febr. 18. 16:15
 28/29 anonim ***** válasza:

Nem gondolkodtál el azon, amit írtam, én feltettem egy "ellenkérdést", és te azóta sem válaszoltál rá, csak az eredeti mantrát nyomod tovább. De még egyszer felteszem, te úgy általában örömmel fogadnád, ha a kollégáid meglátogatnak a kórházban? Másrészt ha le.szarnának a kollégáid, akkor örömmel fogadnád, ha meglátogatnának?

De még egy dolgon gondolkodj el, vajon a te látogatásod őszinte volt annak fényében, hogy egy ilyen hosszadalmas kérdésben fikázod a kollégáidat, mert azok nem látogatták meg és még álszenteskednek is?

2014. febr. 18. 16:29
 29/29 A kérdező kommentje:

vesszek meg ha értem a kettőnek mi köze van egymáshoz!

vesszek meg.

vajon a te látogatásod őszinte volt annak fényében, hogy egy ilyen hosszadalmas kérdésben fikázod a kollégáidat, mert azok nem látogatták meg és még álszenteskednek is?

2014. febr. 18. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.