Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy munkahelyen a dolgozók...

Egy munkahelyen a dolgozók egy kollegájuk halála kapcsán miért mosakodnak ezerrel maguk és egymás előtt?

Figyelt kérdés

A történet röviden: egy kolléga hosszas betegeskedés, gyakori rosszullétek után kórházba került. Kiderült, rákos.

Két hónapot töltött kórházban, mely idő alatt egyre rosszabb állapotba került (áttétes rák).

Majd meghalt a kórházban.

A családja hétről hétre betelefonált a munkahelyre és mindig elmondták: egyre rosszabbul van. Ezt mindenki tudta.

Két hónap alatt rajtam és a takarítónőn kívül senki se látogatta meg (a munkahelyről). A kórház bp-en van, a munkahely bp-en, a munkatársak mind bp-iek.

De két hónap alatt senkinek se volt 1-2 órácskája (közlekedéssel együtt) meglátogatni.

Mindenki elmondta ezerszer, hogy jaj szegény, meg kéne látogatni, jaj szegény.

De csak a pofájuk járt.

Persze még egy telefonhívásra se futotta senkitől. Hiába drága a telefon, egy haldoklóra ennyit már minek áldozni.

Majd jött a hír meghalt.

Megint. Jaj szegény! Ilyen fiatalon! Jaj szegény.

És elmondták: jaj, jaj pedig épp most akartam meglátogatni. Két hónapig nem volt rá idő, de most persze lett volna, és ÉPP MOST mentek volna. De hát meghalt. A francba! Még várhatott volna kicsit a megdögléssel, mert épp most ment volna mindenki. Hogy nem volt képes várni még egy hetet! Pont most gondoltak rá pedig, hívták volna.

És ezzel nincs vége.

Megjött a gyászjelentés, benne a temetés napjával.

Persze mindenki szerint el kéne menni, jó lenne de hát TERMÉSZETESEN épp mindenkinek épp akkor halaszthatatlan dolga van.

Kinek a bölcsibe kell menni a gyerekért (mert persze máskor el tudja hozni más is a gyereket, de épp most senki csak a szülő) kinek különórája van épp akkor (és azt persze a világért se lehet kihagyni egyetlen alkalommal, mert hova jutna a világ) kinek edzése lesz (mert az edzés ugye olyan hogy csak akkor lehet végezni, míg a temetést bármikor, ugye..)

Summa summarum: miért mosakszik mindenki ilyen szar átlátszó kamu indokokkal maguk és egymás előtt?

Mit mosakszanak? Miért nem mondják meg őszintén: nekem ez az ember aki meghalt nem volt se atyám, se ingem se gatyám, mit érdekel engem a betegsége a halála? Szarok rá.

Ez durva kijelentés lenne de legalább őszinte és nem szar átlátszó csont kamu.

Vagy legalább kussolnának az idióták és ne mondanának semmit.

Részvétem azt jó napot.

2014. febr. 18. 10:52
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

na náluk ezt megoldják "olcsóbban". senki se képvisel semmit, leszarják az egészet azt jó napot.

virágcsokor? ugyan! hát az pénzbe kerül! csak nem gondolod!

még a végén 5 ft-tal kevesebb maradna a munkatársak pénztárcájában!

és akkor jaj mi lenne!

Általában a vezető, és néhány kolléga szokta képviselni a céget. A cég nevében vesznek koszorút

2014. febr. 18. 11:56
 12/29 anonim ***** válasza:
Szerencsére én még nem találkoztam ilyen helyzettel. Nálunk az egész cég ment a temetésre, ami munkaidőben volt.
2014. febr. 18. 11:56
 13/29 A kérdező kommentje:

és milyen munkahely ez? elmondjam?

egy magát a nevében keresztény szellemiségűnek valló (hazudó) alapítványi iskola.

2014. febr. 18. 11:58
 14/29 anonim ***** válasza:

Kérdező: én dolgoztam olyan iskolában. Soha annyi álszent és rosszindulatú, velejéig romlott embert nem láttam még, mint amennyi ott volt.

Ezt a poszttól függetlenül említettem meg, csak érdekességképp, tehát OFF.

2014. febr. 18. 12:08
 15/29 anonim ***** válasza:
Akkor ott a vezetővel (is) lehet gond, ha ilyenre nem figyel oda.
2014. febr. 18. 12:09
 16/29 A kérdező kommentje:

a vezetőt itt (is) meg minden alapítványi iskolában kb egy dolog érdekel: pénz.

azon kívül semmi.

a saját szarát is megenné ha pénzt kapna érte.

és igen: az ilyen iskolák általában korrupció és a totális dilettantizmus boltjai. arról szólnak, hogy X ember megszedje magát az alapítványi pénzek zsebre tételével.

akar valaki érettségit venni pl?

jöjjön hozzánk! egy boríték és még ma lesz érettségije.

kamu nappali tagozatos jogviszony kell? diákigazolvány netán?

semmi gond!

Akkor ott a vezetővel (is) lehet gond, ha ilyenre nem figyel oda.

2014. febr. 18. 12:13
 17/29 anonim ***** válasza:

Ha azt mondanak, h az elhunyt nem volt senkijuk, szarnak ra, akkor meg az lenne a bajod. Hogy miert nem talal mar ki vmi inkabb.

De azt nem ertem, h mit kell ezen idegesiteni magatokat? Az egyik hozzaszolasbol is sut az indulat... Miert? Csak magatokat teszitek tonkre ezzel az idegeskedessel. Te a magad reszerol megtettel mindent, legyen eleg ennyi. Mit kell azzal foglalkozni, h mit csinalnak masok? Majd mindenki szepen lerendezi a lelkiismeretevel.

2014. febr. 18. 12:15
 18/29 anonim ***** válasza:
Azért gondolj bele a másik oldalba is. Én ha halálos beteg lennék és csak pár hónapom lenne hátra, akkor nem is szeretném, ha a kollégák meglátogatnának, és nem azért, mert nem kedvelem őket, én mindannyiukat kedvelem (kis cégnél dolgozok), de ilyenkor azt szeretném, ha csak a szeretteim látogatnának meg.
2014. febr. 18. 12:31
 19/29 A kérdező kommentje:

ebbe totál felesleges belegondolni mert zéró kommunikáció folyt a beteg és a kollektíva közt így a kollektíva nem tudhatta mit szeretne a beteg.

sőt, az elején még azt se lehetett tudni hogy halálos beteg.

az elején még úgy volt hogy daganat műtét 1-2-3 hét és dolgozik újra.

Azért gondolj bele a másik oldalba is.

2014. febr. 18. 12:51
 20/29 *Nekomimi* ***** válasza:

Igen, teljesen igazat adok Neked, kérdező.

Az ilyen dolgok engemet is rettentően dühítenek. Ha ismerőssel ilyen dologról beszélünk, akkor rendszeresen azt a választ kapom, amit Te is kaptál, mégpedig a " ne foglalkozz ilyennel " satöbbi. Márpedig foglalkozom, mert rettentően dühítő dolog, hogy az ember mennyire magánakvaló, önző és szemét ! Persze tisztelet a kivételeknek, mert vannak rendes emberek, de sajnos több az elcseszett. Én ezze nem azt mondom, hogy mindenki mindenkire tekintsen úgy mint egy családtagra, de ha már valakivel egy helyen dolgozom, akkor nyilván beszéltem is vele és így az ismerősöm, ergó igen is meglátogatom, mert ember vagyok, van egy alap kultúrám.

Fúj, most megint felcsesződtem az idiótákon...

2014. febr. 18. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!