A törökök miért imádják annyira a magyarokat?
Nem a turizmusra gondoltam,hanem eddig bárhol találkoztam törökökkel nőkkel/férfiakkal mind nagyon kedvesek voltak.
A magyarok nem voltak ennyire kedvesek soha.
Azt az alapvető tényt nem szép dolog elfelejteni, hogy a honfoglaló magyar törzsszövetség kultúrája és eredete jelentős részben türk (ha úgy tetszik török) volt. A török népek egyike a mai török nép, amely minden töröknek (tehát az ő értelmezésükben a török népekhez tartozó bármely embernek) oltalmat nyújt, azaz akár be is fogadja őket.
A honfoglaló magyarok anyagi, zenei, politikai, hadviselési (...) kultúrája annyira hasonlított a többi türk népéhez, hogy sok történetíró türkökként emlegette a magyarokat. Mivel a sztyeppei kultúra rendkívül változékony berendezkedése miatt erősebb és gyorsabb érintkezés volt a népesség egyes csoportjai (törzsek, népek, nemzetségek stb.) között, ezért erősen hasonultak egymáshoz a térségben élő emberek.
A törökök úgy tekintenek a magyarokra, mint egy rokon népre (a legnyugatibb rokon), amelynek nyelve ugyan csak részben török, de eredete, kultúrája, gondolkodásmódja jelentős részben azonos velük.
A mai magyar nép és a mai török nép az eltérő hatások végett etnikailag már nem áll annyira közel egymáshoz, de a hasonlóság régebben sokkal nagyobb volt. A kazárok birodalma türk állam volt, ennek kötelékében éltek a későbbi honfoglaló magyar törzsek a honfoglalás előtti időszakban. A kun is török nép (esetleg több török népet is illethettek ilyen néven). A besenyők, az úzok ugyancsak.
Sokan a mai állapotokból, az iskolai történelem oktatásból és a keresztény Európa ill. a muzulmán világ között tapasztalható különbségek alapján tekintenek a török népekre (törökök, kazahok, türkmének, kirgizek, azeriek, csuvasok - keresztények!, ujgurok stb.).
Mindezek ellenére a magyar nép eredete, népművészete, hagyományai, szellemi kultúrája alapján nagyon közel áll ezekhez a népekhez, illetve részben azonos velük. Mindez a magyar állam megalapítása előtti sok-sok évszázadból táplálkozik, tehát legalább annyira megalapozott, mint a magyar nép európaisága.
Nem akartam ilyen hosszú lére ereszteni, csak furcsa volt, hogy a közös származás, közös nyelvi sajátságok kimaradtak a diskurzusból.
A bolgárokat és a hunokat csak azért nem említettem, hogy ne legyen emészthetetlenül sok adat azoknak, akiknek újdonság az, amiről írtam.
eleg sok torok jar ide, sztem is kedvesek, ugyanugy, kint is naluk!
csomoszor kajaztam veluk, mindig megkinaltak, ja es a teajuk marhajo, csak vigyazz forro :)
ja es a jelenben elunk, nem a multban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!