Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen gazdagok az...

Miért ilyen gazdagok az emberek? Ma már nem divat aprópénzezni?

Figyelt kérdés

Nincs közöm hozzá, ki mennyit keres, és tart a pénztárcájában, de nem értem, miért kell pár 100ftos összeget 20ezressel fizetni a boltban!

A gyerek ma is előttem 5 forintos üdítőt 20 ezressel fizette. Aztán várhattam, mert a kasszás számolgatta az ezreseket, meg az aprót...

Miért nem használnak 1-2 ezer forintost?

Én sokszor még 50 esekkel/100asokkal fizetek! És nem 20 ezressel!

És nem kell annyit vacakolni a 100forintosokkal, ha fizetek 700ftért valamit, mintha 700ftért adjak vissza 20 ezerből!

2014. jan. 23. 12:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Boltosok soha nem fogják azt mondani hogy "ingyen" :D

Kedvencem mikor vagy 5 ezer forintnyi vásárlás után rájöttem hogy a sok cucc nem fog elférni táskában, kértem egy szatyrot, ami még 10-en pár forint, és akkor újra kártyázás, pin kód, stb...Persze tök jogos, csak hülyén jön ki.

Amúgy meg ez tényleg rohadtul nem a gazdagság jele, fizetés, karácsonyi pénz rokonoktól, nagyszülőktől is nagy pénzben fog jönni. ATM is nagy összegben ad le pénzt.

Ja és jártam már úgy, hogy 3 automata is sz..r volt (éljen a K&H) és kénytelen voltam bemenni bankban levenni a pénzt, aminek az eljárási költsége vagy 1000 forint, nekem meg 2 kellett volna buszra.... így inkább vettem le több pénzt egyszerre.

Másrészt az ember kb mindenhol meg van lőve egy 20-assal, 90%-ban nem fogják váltani, vagy visszaadni sem tudnak, így kénytelen vagyok a boltban felváltatni.

Na de mivel boltban meg ha csak váltani akarsz, akkor elküldenek a bús fenébe a kedves eladók, valahol meg is értem, így muszáj vagyok vásárolni is valamit, de mivel nem a pénzköltés a lényeg, hanem a pénzváltás, így biztos hogy a legelső 100ft-os ásványvizet dobom a kosárba.

De amúgy ja, a lényeged az első mondat, nincs közöd hozzá :)

2014. jan. 23. 14:12
 12/18 anonim ***** válasza:
95%
Te vagy a kasszás, az a dolgod, hogy visszaadj. Ezért kapod a fizetésedet.
2014. jan. 23. 16:35
 13/18 anonim ***** válasza:

Á... az ilyenek felváltatni hordják a boltba..

-Azért mert sok helyen nem bírnak visszaadni 10-20 ezresből.

Nehogy azt hidd már hogy olyan gazdagok..

Valahogy a magyarokra az vall hogy jobban szeretik készpénzbe maguknál tudni a pénzük. Ezért leveszik a full fizut az ATM -ből amit ugye nagy címletbe ad ki a gép.

Ne féljél hó végén meg mindenki érmét számol mindenért..

A gazdagok és a nyuggerek szoktak bankkártyával sz@rakodni..

2014. jan. 23. 17:30
 14/18 anonim ***** válasza:
47%
Egyszer fizettem volna egy üdítőért ötvenezressel, nem akart visszaadni a nyavalyás.
2014. jan. 23. 23:57
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

#13: tegyük hozzá: a bankkártyás fizetés általában nem ingyenes, és mondjuk ha három zsemlét, meg tíz deka párizsit akarok venni, kicsit luxus, hogy majdnem ugyanannyit levonnak magáért a fizetésért.

Arról nem is beszélve, hogy sokszor tovább tart, mint készpénzből visszaadni.

Valamint ne felejtsük el, hogy nem minden boltban lehet ám bankkártyával fizetni!

"Valahogy a magyarokra az vall hogy jobban szeretik készpénzbe maguknál tudni a pénzük. Ezért leveszik a full fizut az ATM -ből" Vagy egyszerűen csak nem akarják negyvenszer kifizetni a készpénzfelvét díját, és ezért veszik ki egy összegben?

2014. jan. 24. 10:09
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

Hol nem ingyenes a bankkártyás fizetés? Én eddig csak postán láttam, hogy fizetni kell érte, bárhol máshol ingyen van.

Az meg megint más, hogy sok boltban ki van írva, hogy 1000 ft alatt nem lehet bankkártyát használni, pluszban pl. piacon nem fogsz bankkártyával fizetni.

2014. jan. 24. 10:11
 17/18 anonim válasza:
Te mit érzel?
2014. jan. 30. 01:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Torvenyes fizetoeszkoz es kesz. Az utanam allo meg varja ki a sorat nyugodtan, ahogy en is kivartam az enyemet.
2014. febr. 12. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!