Akkora divat lett ez a pozitív gondolkodás. Én akárhogyan próbálkozom, nem jön össze. Másoknál működik?
Első,akkor légyszi írj valamit hogy hogyan jött össze neked!
köszönöm!
Ha arra gondolsz, ami a Titok? (nem vagyok biztos a címében) könyvben is van, hogy elképzelsz valami és megtörténik, akkor annak nem vagyok nagy híve és nekem nem is ezt jelenti a pozitív gondolkodás.
Viszont a mindennapi életben nem arra kéne az energiánkat fordítani, hogy csak a rosszat vesszük észre mindenben, hanem a jót is és tudunk örülni a kis örömöknek is. Na ez nekem nagyon bevált és ha valami miatt elkenődök, akkor tudatosan próbálok keresni a pozitív dolgokat.
Engem sem a Titok érdekel.
Hanem maga az, hogy lehet valakiből pozitív életszemléletű ember, ha közben mindig csak rossz dolgok történnek?
mindenben meg kell látni a jót. a rossz dolgokból is lehet tanulni. engem is elég sok hidegzuhany ért már életem során, ha mindegyik miatt csak keseregtem volna, már rég a zártosztályon lennék. :)
az egyik tanárom mondta az egyetemen: kedveskéim, maguk mind kegyelmi helyzetben vannak: van tető a fejük felett, van mit enniük, van kabátjuk, amit felvehetnek a hideg csípős reggeleken.
hiszek abban is, ha megbecsüljük amit kapunk, akkor az élet kegyes lesz hozzánk.
Nekem néha megy néha nem. De amikor rossz dolog történik, megpróbálok arra koncentrálni, hogy miért történt ez, lehet, hogy ezáltal tanultam valami fontosat, vagy azt nézem, hogy a rossz következtében milyen jó dolog jöhet.
Eddig két nagyon rossz időszak volt az életemben. Most jó periódusom van, és azt gondolom, hogy az a két rossz is kellett ahhoz, hogy most itt tartsak. Ha akkor nem úgy történtek volna a dolgok, ahogy, akkor most sem itt lennék, ahol vagyok. És nekem most jó itt, így. Szóval igyekszem tanulságként felfogni a történteket.
Persze, a gödör alján időnként nehéz, de gondolj arra, hogy csakazért is kimászol belőle.
Pl. nincs olyan hogy csak rossz dolgok történnek.
Persze nem tudom, hogy hogyan élsz.
Nekem ha rámjön az önsajnálat, akkor belegondolok, hogy van hol laknom, van normális munkám, vannak barátaim. Sok embernek ezek közül egyik sincs, és mégis élnek, és talán vidámabbak is, mint én. Na akkor rögtön máshogy látom a dolgokat!
Azt is észrevettem, hogy ha nem direkt a rossz dolgokat akarom észrevenni, hanem a jókat, akkor valahogy több jó is történik.
Pl. ha nyűgös vagyok, de figyelek, hogy kedves legyek az emberekkel, akkor ők is kedvesek lesznek velem.
Egy barátnőm, ha baja van, nagyon kiállhatatlan tud lenni, bunkó másokkal, és utána csodálkozik, hogy vele nem kedvesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!