Mire jó a játék? Miért jó játszani még 50 évesen is? (lent)
Nekem az a "problémám" hogy totál a játék ellen vagyok. Tök mindegy, hogy lego, vagy Counter Strike.... Teljesen mindegy, hogy facebook ültetés, vagy hülyeségből megszívatom a haverom, akár activity....
A játék ellen vagyok minden féle formában!
Kiskoromban sem nagyon játszottam, de utoljára talán 10 évesen!
Maximum... az agy kikapcsolódása... de erre más is jó.
A játék egy igazi időpocsékolás, akkor már inkább olvasok ha ki akarok kapcsolódni, az még hasznos is!
Saját véleményetekre, gondolataitokra, tapasztalataitokra, olvasott tudásotokra kíváncsi vagyok!
Minden tevékenység, gondolat megmozgatja az agyat.
Az agynak erre szüksége van.
Mindegy, hogy olvasol és az olvasottakat elképzeled, visszaismétled magadban - az is "játék" az agynak.
Hogy hasznosabb e mint gép előtt a játékot nyomni - majd 100 év múlva elolvassuk a tanulmányt erről.
Nem csak az agy kikapcsolódása.
A játékkal is lehet az agyat fejleszteni és semmivel nem hátrébb való mint a tanulás.
Az agy nem különbözteti meg a tanulás cselekvését a játék cselekvésétől.
Mindkettőből új dolog keletkezik és fejlődik az agy, új idegi kapcsolatok (szinapszis) jönnek létre.
Játszva tanulni - tartja a mondás is!:)
Szóval a játék nem időpocsékolás, hanem önfeledt, szabad, örömszerző tapasztalás és tanulás is egyben!:)
Ahogy pedig a vicc is, a játék is szolgálja a stresszoldást!;)
Itt egy hosszabb hangvételű írás:
(Ugye azért van valaki, aki foglalkozik szegényekkel?)
Én még mindig úgy gondolom, hogy lehet, hogy van valami nem diagnosztizált betegséged. Lehet, hogy nem lenne rossz ötlet kivizsgáltatnod magad. Ezzel tényleg nem elmebetegnek akarlak hívni, csak hátha találnának magyarázatot és neked is jobb lenne.
Kedves utolsó!
Mire gondolsz? testi/fizikai betegség, vagy valami viselkedési zavar vagy szellemi probléma?
Utóbbi reálisabbnak tűnik.
Amúgy én sem zárnám ki ennek esélyét. A kutyáid meg minek vannak, ha nem is törődsz velük?
"Érdekel a csillagászat, informatika, kreatív szakmák, horoszkóp, emberi kapcsolatok, tornák, sportok, az élet, a természet, a fizika, a matek, a szórakoztató elektronika, a lakberendezés, a dekorálás, de rajz, a festés, a művészet, az épületek, a városok sbtstbstb..."
Miután azt írod, hogy a fenti dolgok/tevékenységek érdekelnek - szerintem rendben vagy.
Ezek is játékok...:)
De ha te nem így nevezed, akkor építő, hasznos tevékenység - amennyiben így jobban tetszik a meghatározás;)
Mit érzel amikor a fenti tevékenységeket csinálod?
Mit elégít ki benned?
Hogyan érzed magad utána?
Valószínű a kérdésedre ez a válasz:)
...Még valami.
Eljátszom az általad megadott okos kulcsszavakkal:)
"játék, felesleg, élet, kikapcsolódás, logika, tulajdonság, személyiség"
Játék - felesleges definiálni de ha mégis...
A játék Élet,
A játék kikapcsolódás,
A játék fejleszti a logikát,
A játék természetes tulajdonság,
A játék személyiségfejlesztő.
Alábbi írás érdekes lehet...
"Mi a játék?
„…a játék az emberi kultúra minden formájának, tehát
művészetnek, tudománynak, vallásnak, ökonómiának és
politikának esszenciális eleme.” (Grastyán Endre: A játék
neurobiológiája)
De milyen adaptív haszna van a játéknak:
felesleges energia levezetése?
gyakorlás, felkészülés a valódi életre?
kreativitás növelése?
megismerés?
vagy csak egyszerűen a játék öröméért…
„…a játék olyan viselkedésforma, amelyet az organizmus
minden közvetlen belátható haszon nélkül, spontán és
ismétlődő jelleggel, önmagáért végez (Hinde,Huizinga)”
(Grastyán Endre: A játék neurobiológiája)"
Játék eltereli a gondolataidat másról, kicsit kimozdít a hétköznapi mókuskerékből pár percre. Ezért!
Látszik, hogy rossz gyerekkorod volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!