Mikor jogos az öngyilkosság?
Nem úgy értem hogy szó szerint "jogos", nyilván mindenki joggal azt csinál az életével amit akar... Úgy értettem, hogy az öngyilkosság ugye szánalmas, önzőség, de aki árt az embereknek maga körül, mert egy mentális selejt, annak elfogadható ha megöli magát? (tudom, vannak halálos beteg emberek akik addig küzdenek az életért ameddig bírnak stb, szomorú az élet, és én is elítélem ha valaki önsajnálásból adja fel az életét, de aki másoknak tesz / tett kárt, az szerintem simán elmehet, ...vagy nem?
Olvastam itt öngyilkosságról kérdéseket, válaszokat és ilyesmit talán nem, vagy inkább csak nem láttam, gondoltam felteszem.
Szerintem a menekülésre nincs mentség.
Van aki az élet elől menekül így, van aki a törvény elől. Mindkettő szánalmas a végtelenségig. Gyáva emberek akik nem mernek élni. Felőlem az összes mehet, aki menni akar.
Törvényt még nem sértettem azzal hogy másnak ártok, de rohadhatnék a bűntudattól ezer ok miatt és nincs is bűntudatom, biztos valami agyi hulladék vagyok és ha pszihiáter látna megállapítana valami személyiség zavart.
Igen az öngyilkosság menekülés, de én szeretek élni, abban is látok valami szépet ha süt a nap meg abban is ha nem, de addig amíg itt vagyok valaki(k) szenvednek.
Nehéz lenne ezt megfogalmazni és szerintem nem is sikerült :D
"Szomorú, hogy rögtön a "legegyszerűbb" módszert választanád, és még úgy állítod be, mintha ezzel a világot akarnád megváltani."
Nem a világot csak kb 3 ember életét akarom megváltani
Nem tudom talán azt az esetet mondanám, amikor valamennyire az eutanáziát is jogosnak mondanám.
Hosszantartó, fájdalmas, és gyógyulásban reménytelen betegség esetén.
Azok akik valami olyan abberációban szenvednek, amivel másoknak ártanak, nem érzem jogosnak, mert elveszik a lehetőségét annak, hogy a társasdalom büntesse őket, olyan kegyetlenül, ahogy csak akarja.
"elveszik a lehetőségét annak, hogy a társasdalom büntesse őket, olyan kegyetlenül, ahogy csak akarja."
Hát ezzel egyetértek 100%-ig, az a baj hogy most szép életem van, de csak 16 vagyok , felnőttkoromban hátha visszakapom még...
(tudom, túl sokat kommentelek ahhoz képest hogy válaszokat várok... :S)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!