Ezzel mennyire tudtok egyet érteni? Ha tudtok.
Ahhoz hogy valakinek értékessé váljon az életműve vannak sokkal konstruktívabb módjai is mint az öngyilkosság. Ez egy gyáva dolog, senkinek sem lesz tőle jobb a környezetében és nem is lehet példa. Kivétel ez alól a hősi halottak, amikor az embert segítő szándék vezérli és úgy megy a halálba.
Erre is van példa, elég ha a közelmúlt eseményeire gondolunk.
Én érdekesnek találom ezt a gondolatot. Erről az oldalról még soha nem közelítettem meg a témát.
Gondolkodni fogok rajta mindenképpen.
Halihó,
semmilyen öngyilkosságnak nincs értelme mert nem halsz meg és kezdheted előlről a probléma megoldását egy másik testetöltésben.
Ez nem teória vagy filozófia hanem a valóság, nézz utánna.
A nemtudás a főbűn a Budhizmusban...valyon miért?
Az életmű értékessége nem erről az oldalról vizsgálandó! Ezt az életet egy másik tisztább tudatállapotban tervezted meg...elvetni a tervet mostani zavaros tudattal...hmmm...
Az Erő legyen Veled!
T :)
Lehet, hogy igazad van. De az is lehet, hogy neked nem kell meghalnod és az is lehet, hogy a te feladatod más ebben a testet öltésben.
Előfordulhat, hogy pont azt kell megoldanod, hogy vidám legyél és ne is legyenek öngyilkossági gondolataid. A többi ember pedig nem fog okulni belőle, ha meghalsz. A közeli barátaid és hozzátartozóid szomorúak lesznek, lehet hogy valaki követni is fog téged; de akikkel nem vagy közeli kapcsolatban, azokat nem fogja érdekelni a választásod. Ugyanúgy fogják folytatni a jó/rossz életüket, ahogy eddig tették.
Ha a sorsod mégis az volna, hogy meg kell halnod idejekorán, akkor az úgyis máshogy fog történni és nem fogsz tudni beleszólni.
(Ha valakinek nem sikerül az öngyilkosság, akkor sokszor csak béna az illető, vagy pedig egyszerű figyelemfelhívás a célja)
Virginia Woolf mondta, " valakinek meg kell halnia, hogy mások megtanulják megbecsülni az életet"
Remélem jól idéztem.
Amúgy igen, szerintem van ilyen. Aki mély depressziós, beteg, másokat is húz így, az jobb ha megteszi.
Gondoljunk bele...van a családban egy nagyon idős bácsi, sokat kell rá figyelni, stb, majd egy nap meghal..a család nem azt mondja, szép kort élt, hanem hogy már nem szenved. De ilyenkor igazából a család szenvedése marad abba, és ezt tudják. De ez semmiképp sem önzőség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!