A melegeket és a transzneműeket miért sorolják egy csoportba?
Figyelt kérdés
Az,hogy valaki meleg,a szexuális orientációjára utal,aki transznemű,annak pedig a nemi identitása eltérő az átlagétól.De egy transznemű ember lehet heteró és homoszexuális is.
Tehát két külön kategória.Miért sorsolják a transzneműeket szexuális kisebbségek közé,mikor náluk a nemi identitás a lényeges,nem a szexuális orientációjuk?
2014. jan. 16. 22:20
11/12 anonim válasza:
Azért szerintem mert kapásból az identitás és az orientáció szót magát is összekeverik. Múltkor is hallottam egy politikus beszédét (ki fogjátok találni, kiért), és azt sem tudta, hogy identitás, vagy orientáció az amiről beszél. Vagy a szövegírói nem tudták, lényegtelen. Ezt rengetegszer összekeverik, még ilyen hivatalos alkalmakkor is.
12/12 anonim válasza:
Bocs, most látom, hogy ez már elhangzott. de szerintem akkor is ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!