Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A melegeket és a transzneműeke...

A melegeket és a transzneműeket miért sorolják egy csoportba?

Figyelt kérdés

Az,hogy valaki meleg,a szexuális orientációjára utal,aki transznemű,annak pedig a nemi identitása eltérő az átlagétól.De egy transznemű ember lehet heteró és homoszexuális is.

Tehát két külön kategória.Miért sorsolják a transzneműeket szexuális kisebbségek közé,mikor náluk a nemi identitás a lényeges,nem a szexuális orientációjuk?

2014. jan. 16. 22:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
hát én pl azért, mert ha valaki transznemű, akkor ez olyan bonyolulttá válik, mert ha mondjuk egy férfi testben élő nő és nőkkel akar lenni, akkor leszbikus, de igazából a teste alapján heteró és, de ha férfivel akar lenni, akkor meg heteró, de a gyakorlatban két pasi párzik. Szóval... nem tudom én ezt.
2014. jan. 16. 23:13
 2/12 anonim ***** válasza:

Jó kérdés. Egyszerű a válasz: mert sok a primitív alak,

mindegy nekik, a lényeg az hogy legyen mit/kit mocskolniuk.

2014. jan. 17. 07:14
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem sorolják egy csoportba! A homoszexualitás mára már teljesen elfogadott fogalom,lassan itthon is.Viszont a transzokat sokan elítélik,undorítónak tartják,"csalásnak,a sors csúnya fintorának....
2014. jan. 17. 09:08
 4/12 A kérdező kommentje:

A kérdés nem arra irányult,hogy elfogadják-e vagy sem.

Nem is lényeges.Meg elítélni?Ezt sosem értettem,mit lehet abban elítélni,amiről az ember nem tehet.

Max sajnálni lehet a transzokat,de sokan nem akarják,hogy sajnáld őket.

Amúgy 2012ben már a transzneműséget is kivették a betegségek listájából.

Az a baj,hogy az emberek totál nincsenek tisztában fogalmakkal.Sokan a nemi identitás fogalmát nem ismerik,azt hiszik,hogy az egyenlő a szexuális orientációval.Jó,hát ez tanítható,buta,egyszerű embereknek el lehetne magyarázni.

De az,hogy értelemes emberek,akik pl meglakották az LMBT fogalmat nem gondoltak arra,hogy gyakorlatilag ezek az emberek nem lehetnek egy csoport,mivel ez nem teljesen azonos dolog.Közel hasonló,de van lényeges különbség.

A transzneműek nagy része heteroszexuális.

Én ismerek olyan transzneműt is,aki homoszexuális.

Nő,de férfinek érzi magát,de nem heteró férfinek,hanem melegnek.Tehát szexuálisan a fiúk jönnek be neki.

Külső szemlélő azt hinné,hogy ő heteró nő,de nem.Mivel neki a nemi identitásával van baja.

De hát még a transzokat sem tudja egy átlag ember megkülönbözteti a traviktól,azt hiszik ugyanaz.

Sőt még olyan is van,aki azt hiszi,hogy a melegek női ruhába szeretnek öltözni:D

2014. jan. 17. 12:29
 5/12 A kérdező kommentje:

Igazából az a helyzet,hogy maguk a heterók is sokfélék.

És ezt nem tudják.A heterók között is rengeteg lehet,akik hajlamosak a biszexualitásra,vagy azok is,de inkább heterónak hívják magukat.

De az átlag nép fejében maga a szexualitás nem képzi beszéd tárgyát,ezért nem is tájékozottak ebben a kérdésben.

Pedig ennek kötelező iskolai tananyagnak kellene lennie.

2014. jan. 17. 12:32
 6/12 A kérdező kommentje:

Ez kb annyira fontos társadalmi dolog,mint pl a higénia,egészségre nevelés.

És sokan nem foglalkoznak ezekkel,mint szülők,vagy maguk sem tudják a dolgokat,ezért lenne fontos,hogy bizonyos dolgokat megtanítsanak,ami a mai tudomány állása.

2014. jan. 17. 12:35
 7/12 anonim ***** válasza:

De most, amit hoztál példát, az egy transznemű és meleg .. emberről szólt. Szóval.. szerintem ennyire részletesen csak azt érdekli, aki valamilyen szinten érintett.

Egész őszintén nem érdekel, hogy ki kivel mit csinál. Akkor sem, ha heteró és akkor sem, ha homo, és ennél tovább meg nem is érdemes bontani a csoportokat, mert ez a kettő mindenkit lefed.

Én sem igazán tudom a különbségeket. Abban egyet értek, hogy ha lenne szexuális felvilágosítás az iskolákban, akkor ennek a témának külön kellene figyelmet szentelni. De például én úgy végeztem el az általános iskolát és a gimnáziumot is, hogy egyáltalán nem volt felvilágosító óránk.

Egyébként megértem a kérdésed lényegét, én pl. BDSM témában vagyok érintett, ami itthon minden "másság" gyűjtőhelye. De ahogy mások is csak rámondják a közösségre, hogy aberráltak, úgy én is rámondom azokra, akiknek nem értem és nem is érdekel a szexualitásuk, hogy meleg.

Szóval szerintem az egy kategóriába sorolás oka az érdektelenség. Plusz senki nem fog a másik identitásáról kérdezni, mielőtt ítélkezik, hanem csak ránéz. Ha a meleg közösséghez tartozónak tűnik, akkor rámondja.

2014. jan. 17. 15:05
 8/12 anonim ***** válasza:
mondjuk, mert az emberek 95 %-nak gőze sincs arról, mi a nemi identitás és hogy annak semmi köze a szexuális preferenciához
2014. jan. 18. 00:48
 9/12 A kérdező kommentje:

Hát ez elég szomorú.Miért nem tananyag.

Van ilyen,hogy Egészségtan vagy mi,azon simán taníthatnák.

2014. jan. 18. 12:24
 10/12 anonim ***** válasza:
tananyag? miért lenne az? egy olyan országban, ahol 8. osztályos tananyag az ember szaporodása és sokszor a terhes kistiniknek tanítják? ;)
2014. jan. 18. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!