Sokszor hallottam már vidéken ezt a kifejezést: nagyképű. Miért?
Bementem egy vidéki boltba, beszélgettek ott egymással, a kiszűrődő szavak között biztos megtalálom ezt: nagyképű.
Valakiről beszélgetnek(nem rólam, akkor voltam ott először).
Vagy a szomszédnál beszélgettek hangosan valakiről, ott is ott volt: nagyképű.
Le lettél oltva kérdező! xD
FAIL!
Én nem csesztem le senkit, de minden kérdés olyan, mint egy humor. Lehet sokféleképpen értelmezni.
Ki-ki a saját képességi szerint.
Nyilván nem a szó jelentésére voltam kíváncsi, de nem is az eredetére.
Egyszerűen inkább emberi oldalról próbáltam volna meg a kérdésre választ kapni OLYANOKTÓL, akik eléggé képzettnek(nem hiszik, és nem is gondolják) önmagukat ennek megválaszolására.
"Nyilván nem a szó jelentésére voltam kíváncsi, de nem is az eredetére."
???????????
"Egyszerűen inkább emberi oldalról próbáltam volna meg a kérdésre választ kapni OLYANOKTÓL, akik eléggé képzettnek(nem hiszik, és nem is gondolják) önmagukat ennek megválaszolására."
Emberi oldalról? :D Neked mi az öreganyám térde kalácsa a bajod? Nagyképű? Komolyan nem hallottad még ezt a szót Budapesten? Süket vagy? Most te azt hiszed, hogy valami kulturális dolog miatt hallottad ezt az ország valamely részén? Az ottaniak a szociális és földrajzi helyzetük miatt mondják a nagyképűt a beképzelt helyett? :D Jézus atya ég! :D Sírok :D
"Egyszerűen inkább emberi oldalról próbáltam volna meg a kérdésre választ kapni.."
Ja, akkor tudom a helyes választ: vidéken az emberek pletykásak és irigyek, ezért egyrészt mindenkit kibeszélnek, másrészt nagyképűnek neveznek mindenkit, akik náluk egy picit is sikeresebb. Ez megfelel válasznak?
(Gyk: a válaszom csak irónia, ne tessék komolyan venni, de az az érzésem, hogy ezt szerette volna hallani a kérdező)
"de minden kérdés olyan, mint egy humor. Lehet sokféleképpen értelmezni.
Ki-ki a saját képességi szerint. "
Ja, és kérdező: szerintem, te...te...te nagyképű vagy. Pontosabban beképzelt.
Kérdező, kicsit felhúztad a sok mezítlábas tirpákfalvi Ödönkét, értem mire gondolsz, csak az ő agykapacitásuk nem veszi ezt be...
Nem csoda, ezek ha már meghallják, hogy vidék, egyből habzik a szájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!