Sokszor hallottam már vidéken ezt a kifejezést: nagyképű. Miért?
Bementem egy vidéki boltba, beszélgettek ott egymással, a kiszűrődő szavak között biztos megtalálom ezt: nagyképű.
Valakiről beszélgetnek(nem rólam, akkor voltam ott először).
Vagy a szomszédnál beszélgettek hangosan valakiről, ott is ott volt: nagyképű.
Pesten nem használják a nagyképűt?
De lehet, hogy rád mondták, ha levidékiezel mindenkit, aki nem pesti :)
Következő kérdésem, ha nem érzik az emberek elég érettnek agyilag magukat arra, hogy egy baromi egyszerű kérdésre válaszoljanak, akkor miért lovagolnak rajta?
Ez megfelelési kényszer?
Nem, nem a vidékikbe való belekötés célját szolgálta a kérdés, csupán egy észrevétel, Budapesten nem nagyon hallottam ezt így, ilyen formában, csak feltűnt, hogy errefelé mindenki "nagyképű"
És nem, nem rólam beszélnek, mint írtam, csak kiszűrődő szavak.
"Budapesten nem nagyon hallottam ezt így, ilyen formában"
Egyrészt attól még, hogy valami nem budapest, nem feltétlenül vidék szerintem. Másrészt ok, nem hallottad.
"Nem, nem a vidékikbe való belekötés célját szolgálta a kérdés, csupán egy észrevétel"
Egy észrevételre mit lehet válaszolni?
Én hallottam Budapesten is ezt a szót, bár elképzelhető, hogy gyakrabban használják azt helyette, hogy "beképzelt", de nem csináltam statisztikát róla.
"ez nem tudom miert sert barkit is"
Remélem, nem sért senkit, én nem szeretem, hogy minden várost, ami nem a főváros, azt vidéknek hívjuk. Nekem a vidék a falu és a kisvárosok. :) De ez csak elnevezési kérdés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!