Mensa teszt szerint 115. Egy másik komoly (nem netes) teszt szerint is, úgyhogy gondolom van benne valami.
Amúgy meg egy rakás ember még IQ tesztet sem képes őszintén kitölteni:D Betippelik amit nem tudnak, és ha véletlenül eltalálják, akkor már rögvest az jön ki, hogy okosabbak mint a népesség 98%-a. A legfőbb baj, hogy aztán még el is hiszik:)
14-es. Ugye pont ezért szoktak több tesztet kitöltetni, akinél nagy az ingadozás, az csak tippelget.
15-ös. A Raven tesztet is használják IQ mérésre, a Mill-Hill Szókincs teszttel kiegészítve, és az memória is hozzátartozik az IQ teszthez (példának okáért ebben volt egy olyan feladat, hogy a pszichológus diktált számsorokat, nekem vissza kellett mondani, és egyre több számot mondott, aztán számsorokat mondott, és nekem fordított sorrendbe kellett visszamondani)..
Velem egy rendőrségi pszichológus töltette ki (no persze önként mentem, semmi rendőrségi ügy nem volt, én akartam menni), és 3 tesztet végeztetett el velem (egy Raven+Mill Hill-t, és két Stanford Binhallt) a 3 teszt eredménye közt 1-2 pontos eltérés volt csak. Nem pedig 40-50 pontos, mint amiket itt sokan írnak...
Volt, hogy szórakozásból kitöltöttem teszteket, ott kijött 144-től 152-ig mindenféle eredmény. Persze tudom, hogy erre nem lehet adni.
Valójában nem igazán érdekel az emberek IQ-ja. Szerintem nem sokat számít, hogy valakinek átlagos, vagy valamivel átlag feletti. Ettől nem feltétlenül lesz az utóbbi jobb, vagy sikeresebb
Azt meg kell hagyni, hogy önmagában az IQ nem jelent sikert az életre nézve, főleg mivel az életünk nem csak logikai döntésekből áll, hanem érzelmi döntésekből is. Az biztos, hogy egy magas IQ-val rendelkező egyén, jobb esélyekkel - vagy kevesebb erőfeszítéssel - indul sok téren - például egyetem, reál tárgyak, illetve az ehhez köthető munkák -, mint az átlag, vagy az átlag alatti IQ-val rendelkező társai, viszont azt figyelték meg, hogy egy bizonyos IQ szint felett, az IQ és az EQ elkezd fordítottan arányossá válni, tehát magas IQ-hoz alacsonyabb EQ tartozik (valószínűleg pont amiatt, mert mindent racionális oldalról közelít meg az illető, a logikát, asszocicácókat, és kapcsolatokat keresi még abban is, amiben nem kéne = nő) ..
Én nekem három tesztből 2x 127, és egyszer 129 jött ki. Többször nem tartottam érdemesnek elvégezni a teszteket, mert az IQ teszt, nagyjából az első alkalommal ad értékelhető eredményt szerintem, onnantól kezdve, hogy valaki tudja hogy milyen feladatok várhatóak, tud rá gyakorolni, és nem az intelligenciáját fogja mérni a teszt, hanem azt, hogy milyen jól tud egy IQ tesztet kitölteni. (persze sok feladatra nemlehet felkészülni - pl az említett számsoros feladatra -, de a legtöbbre azért fejleszthetők a készségek)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!