kedves 86%os,nem tudom te melyik környekröl vagy,lehet,hogy pont ott el az az 1% normalis tót.
2014. jan. 12. 19:40
12/16 anonim válasza:
Nem az a lényeg, hol élek, mert akikkel érintkezem, az ország minden részéről vannak, így nem is arról van szó, hogy milyen környéken lakom. Nem mondom, hogy nincs köztük bunkó, nyilván van, emberi tulajdonság. De sok magyar is eleve ellenségesen áll hozzáuk, miközben ugyanolyan emberek, mint mi, és ugyanolyan esélyed van rá, hogy szerezz egy barátot közülük vagy megkedvelj valakit mintha magyarról lenne szó. Azért mondom, mert én is ellenségesebben álltam hozzájuk, amíg nem kerültem olyan helyzetbe, hogy naponta érintkezem velük, és pozitívan csalódtam. Csak ennyit tudok mondani.
2014. jan. 12. 19:53
13/16 anonim válasza:
Én magyarországi magyarként élek Pozsonyban. Semmi bajom a szlovákokkal, és úgy látom, nekik sincs bajuk velem. Szerintem nagyon hasonló a mentalitásuk, mint a magyaroknak.
2014. jan. 13. 10:01
14/16 anonim válasza:
Lehet, hogy általánosítani nem a legszebb dolog, mert minden nemzet közt vannak jó és rossz emberek, de nagy általánosságban kimondottan bunkóknak tartom a szlovákokat. Nem légből kapott információk alapján állítom ezt, felvidéki magyarként nap, mint nap találkozom velük. Nem csak, hogy velem, mint magyarral bunkók, hanem egymással is, de tisztelet a kivételnek, mert vannak köztük azért rendesek is.
2014. ápr. 10. 17:03
15/16 anonim válasza:
Nagy tapasztalatom nincs, egy hétvégén voltam a Tátrában, nem voltak sem ellenségesek, de különösebben nem is barátkoztak, mondjuk inkább a csoporttal voltam, alkalom sem nyílt haverkodni helybelivel.
Összességében jó élmény volt az a hétvége.
2014. júl. 13. 10:23
16/16 anonim válasza:
Felvidéki vagyok és az én lakhelyemen élő kb. 400 emberből csak 2 család szlovák, a többi mind magyar. A gyerekeik , akik már itt nőttek fel , azok barátságosak és beszélnek magyarul , viszont a szülők nem, pedig értenek magyarul (ha kérdezünk tőlük vmit, akkor szlovákul válaszolnak). Az északiak (pl. Orava, Liptovský Mikuláš) elég "faragatlanok" és mikor ott töltöttem pár hetet a barátaimmal és hallottak minket magyarul beszélni, akkor szépen megkaptuk a beszólást, h " Szlovákiában szlovákul!" De a városi buszon , ahol egyetemre járok (Közép-szlov.) ott már hallottam szlovákokat beszélni arról, h milyen "piszkok" a magyarok, h az állam pénzén tanulnak a magyar iskolákban (sok magyar iskola van nálunk). A cseh határhoz közeliek és keleti szlovákok viszont barátságosak, úgy vettem észre ,és nyíltak. De szerintem ez attól függ, h az adott szlovák személy milyen kapcsolatban van veled.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!