Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek a szlovákokr...

Mi a véleményetek a szlovákokról? Segítőkészek, barátságosak?

Figyelt kérdés

2014. jan. 12. 18:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
54%
Nem azok.Minden vágyuk,hogy kiűzzék a magyarokat az országukból.
2014. jan. 12. 18:46
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves első, nagy tévedésben vagy, ez hülye általánosítás.

Kérdező, ez igazából emberfüggő. Talán úgy mondanám, hogy kevésbé nyíltak a szlovákok mint a magyarok (magyarországiak, hogy így mondjam), de nem harapják le az ember fejét :) Tehát vannak köztük barátságosak és bunkók is, de ez mindenhol így van szerintem.

2014. jan. 12. 18:59
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
általában a nagyobb településeken, ahol csak kevés magyar él, és a határ mentén ellenségesebbek, pl az istenért se szólalnának meg neked magyarul....ahol sok magyar él, ott sokkal toleránsabbak, de alapjáratban nincs nagy gond... tényleg emberfüggő az egész...
2014. jan. 12. 19:03
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
en szlovakiai magyar vagyok.ahogy a 3. is irta,sok helyen,ha tudnak is magyarul meg nem szolalnanak,mar,csak azert se.altalaban minden tót egy bunko paraszt,nagyon keves,aki normalis.
2014. jan. 12. 19:06
 5/16 anonim ***** válasza:
Ugyanolyan sokfélék, mint mi. A nemzetek közötti ellentéteket mesterségesen szítják, és jellemzően a szűkebb látókörű emberek ugraszthatók bele (ilyenből elég sok van mindkét oldalon). Ha a visegrádi országok igazán egymás felé tudnának fordulni, össze tudnának fogni, és nem idegen érdekeket kiszolgáló horda ülne a nyakunkon, együtt Európa meghatározó hatalma lehetnénk.
2014. jan. 12. 19:07
 6/16 anonim ***** válasza:
85%

Második vagyok.

Én nem tudom, ti hol éltek, de én épp az ellenkezőjét tapasztalom, mint amit a második írt - inkább ott találhatók magyarellenes szlovákok, ahol sok a magyar, mert ez a logikájuk, hogy egy magyar nem szimpi, akkor rohadjon meg az összes. Értitek. De komolyan, nem ez az átlagos, legalábbis én ezt tapasztalom, ez csak az extrémje, de ilyen mindenhol van...

Az meg, hogy mindegyik bunkó paraszt, teljesen marhaság. Bunkó emberek mindenhol vannak...de a többség igenis normális. Nem tudom, én sok szlovákkal érintkezem nap mint nap, és nem mondom, hogy nincs köztük bunkó, de nem több, mint a magyarok vagy bármilyen más nemzet közt. Sok szlovákiai magyar nem is érintkezik velük, és egy kalap alá veszi mindet.

Azt meg nem értem, miért írjátok, hogy nem szólalnának meg magyarul - hát ha nem tudnak, akkor hogyan?

Nem akarom extrán védeni őket, de nem lehettek ilyen beszűkült látókörűek..

2014. jan. 12. 19:13
 7/16 anonim ***** válasza:
68%
Én külföldön élek, sokféle nemzetiségű embererrel találkoztam és a szlovákok nem a szívem csücskei. Fontos megjegyezni, h nem a hírhedt szlovák-magyar viszony miatt van róluk rossz véleményem, hiszen én is és ők is azért vagyunk külföldön, mert sajnos kiábrándultunk a saját országunkból, tehát hazafiaskodásról szó sincs! Egyszerűen sajnos az a tapasztalatom, h egy borzasztó nagyképű, arrogáns társaság a szlovák. Minden más nemzetiségű embert lenéznek, a magyartól a lengyelen(!) át az irakiig. Gyakran használják a nemzetiséget lekezelő stílusban ("that polish c**t/stupid hungarian"), magukat viszont nagyon nagyra tartják, csak nem tudom, mire fel!
2014. jan. 12. 19:20
 8/16 anonim ***** válasza:
azt nem mondta enki,hogy egyik sem szolalna meg magyarul,de altalaban.lehet,hogy veletek magyarorszagiakkal nem ilyenek,de a szlovakiai magyarokkal igen.es nem hiszem,hogy jobban ismered öket,mind en,aki köztük el.
2014. jan. 12. 19:24
 9/16 anonim ***** válasza:
Kedves 58%-os, ha nem lenne egyértelmű, szlovákiai magyar vagyok...
2014. jan. 12. 19:25
 10/16 A kérdező kommentje:
Nagykürtösön például mogorvánnak tűntek, de nemcsak velem, hanem egymás közt is.
2014. jan. 12. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!