Mit csináljak, ha a végzettségemmel nem érek semmit (társadalomtudományi, bölcsész) és ha szeretnék mérnök lenni de nem megy?
Ha nincs érzéked hozzá, akkor kár erőltetni, valószínű nem menne és te is utálnád. Én gépészmérnöknek tanulok, viszonylag jó érzékem van hozzá, érdekel is, de így is elég nehéz.
Tanulj nyelveket (legalább C1 szint megcélzása), csinálj valamilyen gyakorlatias, keresett OKJ képzést (ha érdekel, megpróbálhatsz valami műszakit is akár), szerezz külföldi munkatapasztalatot!
Szerintem menj külföldre.
Egyébként engem az érdekelne, h mi vezérelt téged mikor beadtad bölcsészre?
Rengeteg ilyen ismerősöm van aztán otthon vergődnek azok is.....
bölcsész vagy és nem tudod leírni, hogy mazochista? :D Ez jó.
Ha kitartásod van, akkor tanulj jogot, mert ahhoz többnyire csak biflázni kell (persze van benne logika, meg megérteni való, de azért nem egy matek), és egy bölcsész szak után, főleg, hogy társadalomtudomány, viszonylag könnyebb, mint azoknak, akik a joggal kezdik. Vagy ha nem is jog, legalább közigazgatás szervező szak.
De nézhetsz OKJ-s képzéseket, amiknek előfeltétele a Ba oklevél. Én például a jelnyelvi tolmács képzéssel szemeztem anno, bár lehet, hogy az se nagyon kell.
Most az új törvény miatt sok iskolában keresnek pedagógiai asszisztenst.
Nézegess álláshirdetéseket, hogy miből van hiány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!