Te bele szoktál gondolni a halálba? Hogy egyszer meghalsz? Baj ha az ember ezt számításba veszi?
Azt mondják, hogy "jajj, ne gondolj már erre!" de végülis mindenki meghal egyszer majd nem? Tehát ez várható dolog!
Nem a halálvárásról kérdezek, hanem, hogy baj, ha az ember néha elgondolkodik azon, hogy egyszer vége lesz az életének?
Normális ez?
Szerintem teljesen normális.
Először talán 5 éves kor körül kezdi el az embert foglalkoztatni a halál. Akkor attól fél az ember hogy egyedül marad.
Aztán tizenéves korában rájön a saját halandóságára is. Ezek lecsengése után talán gyerekeinkért aggódva jut eszünkbe néha hogy itt kell lennünk amíg felnőnek, nem akarunk meghalni, majd az öregkor beköszöntével ismét.
Mostanában nem volt " halálfélelmem " talán korral jár, de 20 éves koromban nagyon mélyen eljátszottam a gomdolattal!! De nem kívánom senkinek hogy milyen rossz volt! Erősen vert a szívem, kivert a veríjték... Stb!! Hú nagyon rossz volt! Ne foglalkozz ezzel, nem szabad!
Az öregek azt mondják lesz idő mikor majd vágysz rá!
Nehéz elhinni de majd sajna egyszer így lesz!
F 38
Én már rég bele törődtem, hogy egyszer meghalok, de nem tudnék beletörődni, ha most történne meg. Még annyi mindent meg kell csinálnom mielőtt azt mondanám: elégedett vagyok az életemmel.
18/F
"de nem tudnék beletörődni, ha most történne meg" :DD
Nincs olyan, akit ne foglalkoztatna néha, ha keveset is. Természetes, hogy sokan félve gondolnak bele, mert nem lehet tudni mi van a halál után. Egyébként szerintem semmi, ha meghalsz egyszerűen megszűnsz létezni, a legtöbb vallás csak mese és szépíteni próbálja a dolgot.
Igen, bele szoktam gondolni.
És nem, nem baj. Jobb félni, mint megijedni - szokták mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!