Hogyan képesek az emberek a vitaminba is belelátni a gyűlöletet?
Az alábbi belinkelt kérdésben az első hozzászólásban az utolsó félmondatban gyűlölet van. Erre tényleg szükség van?
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
Tehát aki városban él azért büdös, mert sérti, hogy büdös városinak nevezik?
Wow!
Remélem te nem a SOTE keretében tanultad a pszichológiát!
Az érdeklődésem nem a válaszadó személyére, hanem a személyiségére vonatkozik. Számomra a válaszoló egy átlagember csoportját képezi. Nem az egyetlen válasz itt vagy a valós életben, amiben a témát elterelik egy teljesen más témakörre némi gyűlöletkeltéssel fűszerezve.
Ha tudnám, hogy mi készteti arra, hogy negatívan jellemezze azokat, akiknek a kérdéshez csak nagyon áttételesen van köze, megismerhetném a gondolatmenetét. Abban igazad lehet, hogy lehet, felesleges.
Amikor megkérdezem ilyenkor, hogy miért vélekedik így a vitamin fogyasztókról és miért gondolkodik így a városi emberekről, és hogy ő hol él, és hogy ő vajon vett-e már be gyógyszert, és ha nem, mivel pótolta azt, akkor nem képes értelmes választ adni.
Úgyhogy itt nem arról van szó, hogy ő alternatív gyógymódokat (vitamin a zöldségben) támogatja a modern orvostudománnyal (vitamin tablettákban) szemben, hanem egy olyan érzései van mások iránt, ami ellenségességet táplál magában és másokban is. Ez egy önpusztító mechanizmus. A válaszából az jön le, hogy törődik az egészségével. Mégis önpusztító módon viselkedik. Az, hogy a tablettákat ő hozza fel első körben, amikor ételekről van szó, azt jelenti, hogy ő neki az éltelekben szereplő vitaminokról egyből a tabletták jutnak eszébe. Vajon miért?
Igazad van.
Hogy miért ilyen, nem tudom. Ez akár egy költői kérdés is lehetne. Nagyon sokan ilyenek, rosszindulatúak.
Én azt hittem arról lesz szó, hogy egyesek azért nem szednek Lenkei vitamint, mert az zsidó vitamin :)
(meg jó drága)
Ilyen válaszolók meg mindenhol vannak, ha megkérdezed, hogy a piros vagy a kék szebb szín, van rá esély hogy valaki elküld az anyukádba.
Kedves kérdező! Gondolom a szövegértelmezést nem az ELTE-n tanultad. Mivel abban a kérdésben, amire hivatkozol már a címben a vitaminPÓTLÁSRÓL tettek fel kérdést, így teljesen releváns, hogy a válaszolónak a vitamintabletták jutottak eszébe. Az hogy ezt a büdös városiakkal hozta összefüggésbe csak annyit jelent, hogy ő személy szerint elítéli azokat, akik a nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása helyett meki kaján élnek és tablettákkal pótolják a vitaminokat, ami valljuk be inkább jellemző a városiakra mint a falusiakra. A büdös jelzőből pedig csak arra következtetek, hogy ő valószínűleg egy ecofriendly falusi.
A gyűlöletkeltő kommentek magyarázata (amivel mellesleg az egész net tele van) nagyon egyszerű: a legtöbb ember ilyen primitív módon vezeti le a benne felgyülemlett agressziót, amit a társadalmi szabályok miatt a való életben ma már nem igazán tud megtenni. Míg a középkorban simán elverték, leszúrták, megcsonkították egymást az emberek egy-egy adrenalin/tesztoszteron rush eredményeképpen, addig ma súlyos következmény lenne ha mondjuk bemosnál egyet a főnöködnek, mert az beszólt. A net pedig tökéletes erre, hiszen név és arc nélkül gyalázhatsz másokat a lebukás veszélye és következmények nélkül.
P.S.: azt egyébként honnan tudod, hogy nem tudott volna normális választ adni? Privátban beszélted meg vele, mert a hivatkozott posztban ilyesmiről nincs szó?
Igen, valóban túlreagálom.
Fogalmam sincs, hogy mitől van ez, és sokszor találkozom ezzel. Nem lenne rossz ezt megértenem. Ezért érdekel, ki-mit gondol erről.
Ez az utolsó válasz tetszett, és igen, kérdeztem privátban.
Erre csak azt tudom mondani, hogy:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!