Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudnak legalább...

Miért nem tudnak legalább karácsonykor megbocsátani az emberek egymásnak? Elengedni minden sérelmet, főleg ha őszintén szól a másiktól. Főleg ha senki sem tökéletes?

Figyelt kérdés
Nagy bajban vagyok és nem tudom helyrehozni...egy pár hónapos kapcsolat szakítással végződött ...mert olyat mondtam amit később megbántam ...a családról és a környezetről...tudni kell nagyon szeretem a családot és mindenképpen kifejeztem előtte is és akkor is mikor megtörtént a baj...ő egy felindulásból elmondta otthon és mindenki gyűlöl,hallani sem akarnak rólam..amit megértek..minden tőlem telhetőt megpróbáltam annak érdekében hogy rendezzem ezt egyenként mindenkivel ...még vele is...beletiportam a leggyengébb pontjukba úgy hogy nem is gondoltam komolyan!Helyrehozhatatlannak érzem ..most próbálok időt adni nekik ..de a volt párom már szakított velem..mert nem egy világ vagyunk szerinte (nem anyagilag)és mert neki a család a legfontosabb...Most mindenki ellenem van..nem értem miért akarta hogy megtudják végül is mindent elmond otthon...Hogy hozhatnám rendben? ki tud segíteni?Köszönöm a válaszokat!

2013. dec. 22. 13:53
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
ők szégyenlik a dolgot én megbántam miközben próbálom elmondnai hogy nem számít amit mondtam és semmi sem számít,de még csak elmondani sem tudom!!és a volt párom sem segít! :(
2013. dec. 22. 14:45
 32/46 anonim ***** válasza:
Vannak olyan dolgok, amik velőig hatolnak. És ha te pon rátaposol ezekre a tyúkszemekre, ne várd, hogy megbékéljenek. "Kibújt a szög a zsákból", törődj bele, hogy esélyes, többet nem is fogadnak bizalmukba.
2013. dec. 22. 14:47
 33/46 anonim ***** válasza:
Mikor tanulják már meg az emberek,hogy a tetteknek következménye van? Ha valamit valaki tesz akkor van következménye és karácsony ide vagy oda, ezen nem változtat. Valamint ha a pasi ennyire megsértődött ezen akkor kár utána szaladni
2013. dec. 22. 14:48
 34/46 A kérdező kommentje:
köszönök a észrevételt,és hozzászólásotokat!Tudom hogy következménye van..de itt a földön ezek nem visszafordíthatatlanok és nem végzetesek!Én miért vagyok megbocsátó típus még akkor is mikor a leggyengébb pontomba gázolnak bele folyamatosan?Kihasználnak és lelépnek mégis megbocsátok,mert megtudok!Nekem miért sikerül?Másoknak miért nem,ha én követem el?Pedig évekig szenvedtem én is sérelmekért!!
2013. dec. 22. 14:59
 35/46 anonim válasza:

Mit vársz a karácsonytól? A karácsony egy álszent ünnep. Nem ekkor kell szeretni, hanem az év összes napján ÉS főleg az életet nem abszolút, végleges felnőttként élni, hanem az élet apró dolgaira is gyermeki lelkülettel rácsodálkozni.

A legnagyobb írok és költők, ill. művészek jutnak el arra az állapotra, h. az emberi létet két részre bontják: gyermeki és abszolút felnőtt létre. Márai, Karinthy, Kosztolányi, József Attila, Latinovits, Antoine de Saint-Exupéry, Szörényi, Kóborék nem szégyenletes dologként élték meg azt, h. felnőttként is vissza kell lépni a gyermeki létbe. Aki azt nem így gondolja az elég sivár lelkű, ahogyan Márai is írja.

Mert az ember - ezt egyre jobban hiszem - csak annyit ér és csak annyira ember, amennyire meg tudja őrizni lelke egy zugában az örök gyermeket. A végleges felnőtteket, akik nem hisznek már semmiféle csodában, gyanakvással szemlélem, s ez a gyanakvás és idegenkedés erősödik a tapasztalatokkal és az évekkel.

Márai Sándor

Kosztolányi Dezső Hajnali részegség című verse is erről szól.

Kosztolány 50 évesen jött rá a nagy titokra.Az életet nem abszolút felnőttként kell élni, hanem gyermekként. A világ egyszerű dolgaiból csodaszép dolgokat lehet látni egy gyermeki fantázián keresztül. Sajnos a mai világban egyre több az abszolút felnőtt. Félelem és fulladás fog el, ha egy abszolút felnőttel kell találkoznom vagy beszélnem.

Olvass el Kosztolányi Boldogság című írását az Esti Kornélban.

2013. dec. 22. 15:12
 36/46 anonim ***** válasza:
Azért, mert te "megbocsájtó" típus vagy, vannak, akik nem azok. Ezer és egy kapcsolat megy szét mindenféle ok miatt. A tied így végződött. Próbálkozhatsz kitartóan bocsánatot kérni, de, ha a párod családja nem képes rá. nincs az a praktika, amivel ezt megmásítsd. Jobban járnál, ha elkezdenél gondolkodni az életed folytatásán a párod nélkül.
2013. dec. 22. 15:35
 37/46 A kérdező kommentje:
annyira jólesik amiket írtok,és annyi igazság van benne köszönöm a nagy költők írok példájátés jó érzés hogy én gyermeki hozzáállással tudok megalázkodva és bocsánatot kérni is!!Köszönöm hogy írtatok,bár tudtam hogy nem lesz erre megoldás!Köszönet azért,nem tudom talán gyermeki énnel valami csodában bíztam így karácsonykor!azt is tudtam ez az ünnep nem erről szól már senki szívében sem!ahogy megtudjuk nincs mikulás nincs angyal úgy nincs azél etbe bocsánat nincsenek csodák,nincsenek elengedések..csak a valóság amit pár égővel feldíszítenek!Megmaradok egy gyermeknek aki,hibákat követ el ,de eltud engedni mindent,szeretnei feltétel nélkül is és nem lesz büszke sértett és gőgös ,aki minden évbe minden napon hisz még a csodákban egy felnőtt fejjel...talán hátrány..talán előny!!Bocsássatok meg mindenkinek,mert nem tudjátok sosem ki milyen ember és hogy marja belül a bűntudat!Engedjetek el mindent haragot és bánatot szóljon erről a karácsony!Te döntésed! Boldog karácsonyt mindenkinek! Köszönöm a hozzászólást!
2013. dec. 22. 15:45
 38/46 anonim ***** válasza:
Anélkül, hogy előre véleményt formálnék, csak kíváncsiságból: Lecigányoztad a párod cigány családját?
2013. dec. 22. 16:28
 39/46 A kérdező kommentje:
a párom nem roma és sosem tennék ilyet ha az is volna,nem erről volt szó..és amit mondtam azt sem úgy gondoltam!!Azokat a legkönnyebb megbántani akiket szeretünk és van amikor emiatt minden kettétörik egy rosszkor rossz helyen elszórt szó miatt!:(
2013. dec. 22. 17:11
 40/46 anonim ***** válasza:
És az most neked jó, ha karácsonykor indiántáncot járnak neked, utána meg kiraknak, mint macskát sza.rni? De hüje vagy.
2013. dec. 22. 18:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!