Baj ha rühellem a gyerekes anyukákat? Annyira utálom őketz, hogy legszívesebben elküldeném őket együtt egy lakatlan szigetre! És egymást piszkálják!
Gyűlölöm őket! Mindegyik akivel találkoztam kioktatott, és elküldött a francba a gyerek védelmében!
Mentem bicóval, és eléesett a gyereke előttem, de simán megálltam, még csak rá se gurultam. És elkezdtett velem ordibálni, hogy mit száguldozok a járdán, és ha elütöttem volna? Akkor mit csinálok???
Én is rendszeresen tapasztalom. Bár nem dohányzok és nem keresem a bajt, de az idióták mindig engem találnak meg. Legutóbb az orvosi rendelőben kérte el egy kisgyerekes a telefonomat hogy a gyerek kipróbálhassa. Amikor azt mertem mondani hogy nem akkor meg átment támadóba és szinte a torkomnak ugrott hogy hogy lehetek ilyen szemtelen és gyerekgyűlölő. Itt felkaptam a vizet és beoltottam. De nem ez volt az egyetlen eset. Volt olyan hogy barátaimmal ülünk a játszótéren és beszélgettünk egy padon. Nem dohányoztunk és nem bömböltettük a zenét (azt én se tudom mire jó, ha zenét akarok hallgatni ott a füles) erre odajön 2 kismama hogy ez a játszótér nem nekünk van, és hogy ide nem is szabad bejönnünk mert kisgyerekeknek van. Ott eldobtam az agyam! A barátaim már mentek volna, de én inkább abból a fajtából vagyok aki kiáll magáért és a véleményéért szóval megkérdeztem hogy miért is zavarja. Erre a válasz az volt hogy mert nem nekünk van kitalálva. Hosszasan megpróbáltam észérvekkel elmagyarázni hogy se neki se pedig a nyomorult gyerekének (a végén már így mondtam) nem lesz semmi baja attól hogy mi itt beszélgetünk. Akkor befenyített hogy hívja a rendőrséget (ekkor már csak egy haverom maradt velem). A rendőrségen felvették a telefont, de mikor elpanaszolta az élete gondját valószínűleg nem nagyon vették őt komolyan, mert utána a férjével fenyegetett. De végül belenyugodott és csak miután a gyerekkel együtt megsértődve elment akkor mentünk el.
Sajnálom a szegény gyereket :/
járdán bringázni szabálysértés és ha a rendőrnek olyanja van,akkor azonnal fel is jelenthet érte,szóval itt nem kérdés kinek van igaza.
a többi dolog meg azért lehet,mert határozatlan esetlen a testbeszéded.
áldozatot látnak benned,akit lehet ba-sztatni,plusz ilyen esetekben még mentegetőzöl is,ami a vereség egyértelmű beismerése.
Járdán bringázni NEM szabálysértés amennyiben:
- NINCS kijelölt kerékpárút
- a járdán közlekedők között biztonságos távolság tartható (tehát gyér a gyalogos forgalom)
- a kerékpáros nem haladja meg a 10 km/h sebességet (kb lassú kocogás sebessége, amivel egy átlagos sebességű gyalogost meg is előzni
- az autók közötti közlekedés kerékpárral nem megoldható illetve balesetveszélyes
Az új KRESZ rugalmasabb a kerékpárosokkal szemben, például azt is megengedi, hogy ha az autós közlekedést egyáltalán nem akadályozza (mert nincs is) akkor a kötelező haladási iránnyal szemben menjen be egy kisebb utcába.
Sokan nem tudják, (főleg akik nem kerékpároznak,) hogy a kerékpár akkor biztonságos közlekedési eszköz, ha a kerékpáros rutinos közlekedő, és a pillanatnyi helyzetet helyesen felmérve annak megfelelő döntéseket hoz, nem pedig akkor, ha beton szabályokhoz ragaszkodik.
Én is mindig rühellem, amikor gyalogosok, autósok tudatlanul bele okoskodnak, hogy nekem hogyan és hol szabad kerékpároznom.
Ettől függetlenül, azt a konkrét helyzetet nem láttam, amikor eléd szaladt egy kisgyerek. Blinkre azt mondanám, szinte biztosan NINCS igaza az anyukának abban, hogy a járdán nem mehettél volna (hanem az ő jó kedvéért tapostasd el magad a buszokkal pld.,) -- ugyanakkor viszont szinte biztosra le tudnám fogadni, hogy a pillanatnyi helyzetet (gyerek távolsága, saját sebességed.. stb.) nem jól mérted fel, így -- szigorúan véve -- a fent felsorolt négy pont legalább egyikében (de lehet hogy többen is) neki volt igaza.
Pici gyerektől nem várható el, hogy felelősen közlekedjen, és "rutinja" legyen felmérni a helyzetet, a veszélyeket. Ott akkor te voltál a "nagy", akinek dolga vigyázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!