Ez luk vagy rohadás?
Már kb. 2-3 éve ilyen az első metszőfogam.
Luk vagy rohadás?
Minden nap rendszeresen mosom.
A fogorvos mit tenne vele? Tömné vagy kihúzná?
Mielőtt jönnek az olyan válaszok, hogy miért nem mentél el korábban fogorvoshoz, azért mert parázok.
14/f
Az komoly...:S
Eléggé parázok elmenni a fogorvoshoz, hisz eléggé "félek"..
Nem tudom, nem értem,hogy a szüleid hogy nem vittek el fogorvoshoz, ha te eddig nem mentél el vele...
Figyelj, teljesen megértelek, én is ugyanígy voltam vele, csak nekem hátsó, rágófogammal volt gond, letört belőle egy darab, és ezt nem látták a szüleim, nem szóltam, úgy éltem vele egy évig. Én is féltem, nem kell,hogy idézőjelbe tedd, félsz, és kész, nem gáz! :)
De szó, ami szó, én is lettem vagy 14-15 éves, mikor egy délután rám jött,hogy ennek véget kell vetnem, nem akarom elveszíteni a fogam, gondolom te sem. Minél hamarabb menj el vele fogorvoshoz, nekem is mély volt a lyuk, de érzéstelenített, és nem fájt, egyáltalán. Tényleg!! :) Menj el vele, mert most "csak" betömi szerintem, de ha még vársz vele, akkor egyre jobban fog fájni, és akkor már a tömés is fájni fog, nagyon, és lehet,hogy húzni kell. Eddig nem fájt? Menj el vele orvoshoz, és mi van az iskolafogorvossal? Ők pont ezt akarják kiküszöbölni,ne kerüld őket. :) Vegyél bátorságot, gondold végig, már nem vagy olyan pici, hogy ne tudj okosan gondolkodni. Menj el minél hamarabb! :)
Remélem segítette, kicsit hosszú lett, de meg akartalak győzni, de nagyon!!
Most vacsiztam, szóval nem néztem meg, nem akartam, hogy az a finom májashurka újra meglátogassa a külvilágot.
De tény, hogy pontos diagnózist csak fogorvos tud adni.
Nem biztos, hogy kihúzná, bár mondom, nem látom, mekkora a lyuk. De az utóbbi 10-20 évben is rengeteget fejlődött a fogászat, ami fogat 20 éve lazán kihúztak volna, ma már általában megmentik.
Azért nem foglak leoltani, hogy miért nem mentél el hamarabb fogorvoshoz. Én is roppentul féltem tőle, egészen 16 éves koromig, amikor egy fogam 1 héten át fájt. Már szinte elviselhetetlen volt. Akkor úgy voltam vele, hogy a folyamatos fogfájásba beleőrülök, szóval félek vagy sem, inkább a doki. Most mit mondjak? Igaz, hogy húzni kellett, de az egész beavatkozás tizedannyira sem fájt, mint maga a fájós fog. Ha meg tömni kell, az szinte fájdalommentes. Azóta rendszeresen járok konktrollra ahhoz az orvoshoz, sajnos a családunkban benne van, hogy hamar romlanak a fogaink, dacára annak, hogy rendesen ápolva vannak.
Bár más fogorvoshoz továbbra se mennék szívesen, de az egészneka lényege az, hogy a fogorvos sem egy félelmetes sátán.
Rohadás??
2-3 éve ilyen??
Ez borzasztó csúnya és el van hanyagolva! És nem fáj?? Most arra nehogymár büszke legyél, hogy 1 nap egyszer megmosod a fogadat!
Szüleid se törődnek vele, hogy kisfiam "rohad " a fogad elviszlek dokihoz. Akinek ilyen, én mindig a szülőkre asszociálok és ez így igaz és így van rendjén. Az ő szokásaikat te is hordozod!
Szóval menjél gyorsan fogorvoshoz! Egyedül is nyugodtan elmehetsz, nem kell, hogy a szüleid elkísérjenek! De ha olyan az orvos, ő is le fog ba szni, azt tudd!!
Figyu, én se szívesen megyek szűrésekre, én sem szeretem amikor egy idegen turkál a vaginámban, a fogorvost se szeretem! Félek is a fájdalomtól, ÉS?? Azért maradjunk annyiban, hogy a legtöbben ezt nem engedhetjük meg magunknak, márcsak azért is, mert az ilyen dolog kb a minimum és rohadtul feltétele a társadalomhoz való tartozásnak.
Szüleim nem tudnak róla. De akkor megpróbálom mielőbb elmondani, hogy mennyünk el...
Elég furcsa az, hogy nem fáj a fogam..
És egy tömésnél minek érzéstelenítés?
Már tömték hátsó rágó fogaimat, és nem érzéstelenítettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!