Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen rosszindulatúak...

Miért ilyen rosszindulatúak az emberek?

Figyelt kérdés
Vajon hány %-ot tesznek ki azok az emberek, akik "maximálisan" jóindulatúak? 23 éves vagyok, de 13-14 éves korom óta csak szörnyülködöm, bármiről legyen szó. Úgy érzem, senkiben sem lehet megbízni. Én rendesen megszűrtem mindig is az ismerőseimet, barátaimat, nem is volt csak 1-2, de még ők is hátba szúrtak. Amikor általános iskolába jártam, a többiek folyton bántottak, betudtam annak, hogy még gyerekek, bár nem mentség, mert én már akkor úgy voltam vele, hogy nem akarok senkit sem sehogyan bántani, szimplán rosszindulatból. Jött a gimnázium, ugyanez ment ott is, rétegződés, kiközösítés, egymás szapulása. A munkahelyemen hatalmas a rosszindulat, mindenki mindenkiről terjeszt mindent, aki próbálna kimaradni belőle, az sem tud, mert a hamisság gyártása ilyen. Sokszor én is nézek, hogy miket hallok vissza magamról, vagy letámad xy, hogy miért mondtam róla olyat, amit mások amúgy csak kitaláltak. Jópofiznak egymásnak, közben akivel épp jópofizott, azt beszéli ki majd egy harmadiknak. És közben sokan abban a hitben vannak, hogy ezek a barátaik. Ha csak tömegközlekedésen utazom, ott is hallom, hogy épp a mellettem ülő csajon röhögnek, hogy "hú, de ronda"... A másik segítése, empátia meg nulla. Már nem merek emberi kapcsolatokba belemenni, mert félek, ha kiteszem a lábam, már megy rólam a negatív duma. Ma voltam egy ismerősöm ismerősénél, aki a barátnőjével él együtt, és még nem volt otthon a barátnője, mindenféle jelzővel illette, és nem bensőséges poénból. Közben megjött a lány, megölelgette, megpuszilta a párját, kiment tusolni, és megszólalt a srác, hogy "de utálom". Utána vitáztam is az ismerősömmel, hogy ilyen embereket nevez barátjának? Ráadásul még engem sem tisztelt a pasi. Ha szörnyülködöm, hogy mennyire undorító ez az egész, mindenkinek az a válasza, hogy az ember ilyen. De az ember társas lény, és úgy érzem, lassan már 1-2 ember marad, akinek számít az igazi bizalom, becsület, hűség és tisztelet. Hogy nem csak akkor beszélünk szépen a másikról, amikor épp jelen van. Véletlen kiderült, hogy ez a srác járt az én egyik barátnőmmel, és ennek ellenére kielemezte, hogy a csaj mennyire gáz. Most jöttem rá, hogy nagyon sok pasi csak behúzza a strigulát, miközben épp arra gondol, hogy mennyire ronda a lány vagy ilyesmi. Én ha pasi lennék, akármennyire is cáfolható a lány értékrendje, ha már egyszer - már bocsánat - megdugom, én abban nem lelek örömet, hogy utána gúnyolom. Ez annyira megalázó. És a durva, hogy sokan még 30-40 évesen is ilyenek. A volt osztálytársaim pl. mai napig olyanok, mint voltak. Nem nőtt be a feje lágyuk.
2013. dec. 2. 23:19
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
Szerintem az is egy nagy probléma, hogy az introvertált embereket nehezebben fogadják el. Pedig azok se rosszabbak, sőt általában jó munkaerők, csak nem nagydumásak, hanem visszahúzódóbbak. Én is introvertált vagyok. Azt tapasztalom ,hogy az extravertált emberek jobban érvényesülnek, kevesebb munkáért nagyobb elismerést kapnak, az introvertáltat pedig kihasználják. Észre kell venni, hogy nem vagyunk egyformák. Jellembeli különbségek vannak, és a csendesebb emberek nem rosszabbak, csupán mások, és ezt tolerálni kellene, elfogadni, nem pedig kihasználni. A kérdezővel egyet értek, én is olyan vagyok, hogy a rosszindulat hiányzik belőlem, meg a gonoszkodás, mások kihasználása. Így viszont folyamatosan védekeznem kell. Nem gondolom egyébként, hogy az a világ amit felépítettünk az bárkinek jó lenne. Ha a rosszindulat csökkenne, nőne a pozitív gondolkodás, a másik megértése, összefogás, akkor az egész társadalomban jobb lenne a hangulat. Nem tudom nyugaton, vagy más országban mi a helyzet, de akinek van tapasztalata meghallgatnám erről.
2014. febr. 14. 09:04
 22/23 anonim ***** válasza:
Legyél te a saw. Irtsad őket.
2017. dec. 19. 03:05
 23/23 anonim ***** válasza:

Én is azt veszem észre, hogy nagyon sokan rosszindulatúak, szerintem ez egy rossz spirál, a világ teszi őket azzá, amilyen morál van, ahogy kezelik őket, és ők is aztán ezt viszik be a mindennapi életükbe. Tipikus megmondások, hogy "az erősebb kutya b*szik", "ha én ott fent lennék, én is lopnék, hát h*lye lennék becsületesnek lenni". Azért vannak kivételek, de tényleg szörnyű. Iskolában, munkahelyen rengeteg a gonoszkodás, furakodás, gúnyolódás, kiközösítés. Az interneten is borzasztó mi megy. Én szoktam néha online játékokkal játszani, és ott világlik ki nekem, hogy milyen rosszindulatúak az emberek, pld. billiárdba ha löknék elkezd összefüggéstelenül szövegbuborékokat küldeni, h megzavarjon, ha elrontom, gúnyosan még belémrúg egyet, hiába vagyok a földön, h you're good, meg ha nyer, vagy belököm egy golyóját, vagy amikor elrontom, "thanks". Szóval valamiképp akik az emberi tömeget alkotják, azokban is benne van ez a rosszindulat, ez szerintem a játékoknál jön ki legjobban, sporteseményeknél is, hogy nem elég, h legyőzted az ellenfelet, ilyenkor még szeretik megalázni, belerúgni a legyőzöttbe, hogy megszégyenítő is legyen. Pedig ez nem sportszerű, és sokszor csak sz*rcsimbók senkik csinálják, akik kitalálták, h barca szurkerek mondjuk, és akkor alázzák a legyőzött realosokat. Társasjátékoknál is megfigyelhető, azért ilyen népszerű a monopoly, ami amúgy egy fos, mert ugyanezen a szemétkedős morálon alapul, győzd le, pusztítsd el a másikat, és még az emberek szeretnek is örömtáncot járni a másik nyomora felett. Persze ez csak játék, a való életbe sokak kicsit megkomolyodnak, de pont ezért ilyenkor látszik meg, h milyen indulatok vannak bennük. És azért is mondok tömeget, mert mindig vannak kivételek, akiknek nagyobb az igazságérzete, empátiája, intelligenciája, különc is a sötét tömegtől, akik épp, h birka módon egymáshoz igazodnak. Evolúciós okai vannak ezeknek, h ennyire a normához igazodunk, h megalkuvók vagyunk és a többi, de erre most nem akarok kitérni, de tényleg borzasztó, mint a felöltöztetett, civilizáltnak látszó állatok olyanok az emberek nagy része. És tényleg nem lehet korosztályra, nemre se igazán osztani, a mentalitás ugyanúgy megvan, a lányok sokszor gonoszabbak is egymással, az öregek ugyanúgy törtetnek a buszokon, beszólogatnak, önzők, kicsinyesek, ezt a politikai szektás nyuggereken látjuk leginkább, akikből jó sok van, a nyugdíjasok jó része az. És nagyon kevésszer veszem észre, h más szenvedését a szívükön viselnék, még inkább a káröröm jön elő, h így járt, aki a hülye haljon meg, kicsit olyanok sokszor, mint Eric Cartman. Közömbösek, magukkal törődnek, de ennek is evolúciós okai lehetnek, elsősorban magadat mentsd és a kicsinyed. Én ha konkrétan olvasok, vagy látok valamit valaki szenvedéséről, sokszor úgy fáj nekem, h én kezdek el hevesebben levegőt venni, elszédülni. Az embereken meg azt látom, h pont lesz*rják a hajléktalanokat, a lusta gyereküket akár kirakják az utcára, mindegy nekik az itthoni vagy még rosszabb ázsiai munkakörülmények, hogy milyen szegénységben, terrorban, veszélyben élnek emberek, mindegy nekik az állathasználat, a vegánokat kiröhögik, és ami a legrosszabb, ezzel a heves, támadóreakcióval jönnek, és ilyeneket mondanak, h remélik kórházba kerülsz 50 évesen az egészségtelen életmódod miatt, de ők nem fogyatékosok, h ezt kövessék. Az ellentéte igaz, de most az eszükről, és tájékozottságukról nem is beszélnék, de annyira nem képesek, h egy kis önkritikát gyakoroljanak, egy kis megbánást, egy kicsit legalább azt mondják, h igen, én csinálom rosszul, sok mindenkinek ártok ezzel, majd igyekszek változni, nem mert ez az egójuk nem bírja el, ők nem lehetnek rosszak, ők nem lehetnek semmiért felelősek. Arra nem képesek, h legalább ne nekik álljon feljebb b**sszameg az elemi erkölccsel szemben. Simán végignéznek, még élveznek is szenvedéseket, civilizáltabbak lettünk, mert már nyilvános kivégzések nincsenek, de ugyanazt érzem akkor, amikor a suliba rászállnak valakire, és őt kínozzák nyilvánosan, vagy amikor egy d.vágást utcai látványosságnak, vagy hétvégi programnak tudnak be, látok olyan képeket, h nézik a szerencsétlen állatot, és az-az üresség, a semmi, fel sem merül, h b*sszameg de barbár g*cik vagyunk. Nagyon sokak épp ellenkezőleg, h mondjuk kritikusak lennének az iphoneal szemben amilyen munkakörülmények közt dolgoztatnak fiatalkorúakat, épp, h megint csak birka módjára tömegbe terelhetőek, és együtt fetisizálnak egy sz*r márkát, és zombi módjára már a megjelenés előtti napokba elkezdenek sorba állni, h minél hamarabb hozzájussanak, a sz*rukhoz. És ugyanezt a rossz ízlésű birka tömeget manipulálják a reklámokkal, amihez züllesztik a tömegkultúrának nevezett moslékot, semmitmondó, művészetileg silány filmjeikkel, zenéikkel, könyveikkel, és ugyanez a tömeg ezt is zabálja, ebből nyerik személyiségük és életfilozófiájuk, életvitelük, és tök érdekes, hogy ugyanaz az üresség, érzelmi, gondolati sivárság megjelenik ezekben az alkotásokban is, mint ami aztán rájuk lesz jellemző. A kajálása közben pedig a kritikus gondolkodás, az önreflexió irmagva se található meg bennük. És ahelyett, h kritikus gondolkodókat, művészeket, filozófusokat, pszichológusokat, szociológusokat követének, követik a szabó péter-féle önző, pszichopata trénerg*ciket.

Szóval igen, sajnos ez a helyzet. Ennek a folyamatnak, jelenségnek vannak biológiai, evolúciós gyökerei, mozgatórugói, de ugyanakkor a modern, fogyasztói társadalom konstrukciója is jócskán belerakja a magát. A tömegembert pedig amennyire próbáljuk felelősségre vonni, és amennyire sok esetben utáljuk, fortyogunk ellene (nem megölnénk, mint ahogy ők támogatják a halálbüntetést, hanem a működését utáljuk), sajnos azt látom, h annyira nem tehetnek a dolgokról, ők mindig sodródnak az árral, bevannak zárva az adott pillanatba, élethelyzetükbe. Nincsenek gondolataik, csak ösztöneik vannak, így igazán utálni őket nem lehet, csak a kialakult helyzet egy élhetetlen, életellenes borzalom, ebben egyetértek.

2019. jan. 16. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!