Miért ilyen rosszindulatúak az emberek?
Nem kell álatlánositani, de tény, igaz az amit leirtál. Persze, vannak jó emberek is mint te, néhány ismerősöm, én... Vannak jók, rosszak, és vannak akik a kettő között helyezkednek el. És igen, ez a jók és a rosszak harca.
Nem az a baj, hogy te igy látod a világot, nem a te életszemléleted a rossz, hanem az, hogy sajnos tényleg!!! igy viselkednek. Teljesen reálisan látod a helyzetet...
Vannak olyan emberek, akiknek az értékrendje ilyen.
Én eleve nem feküdnék le olyas valakivel, aki nem tetszik, csak azért, hogy trófeákat gyüjtsek. Vannak olyanok, akiknek ez a lényeg, utána meg kibeszélik a másikat (hogy kinek mekkora pl). És vannak olyanok, akik meg sem merik tenni, csak a szájuk jár folyamatosan. Na, őket birom a legjobban. Nekik saját magukkal van bajuk... Csak saját magukat minősitik. De szerintem annyira intelligensek, hogy ezen még nem gondolkodtak el.
Akivel lefeküdnék, utána sem beszélném ki, elvből, mert van, amiről nem tehet, és egyébként is az a privát dolga. Tisztelném őt annyira.
Bennük szerintem nincs annyi empátia, lelkiismert.
Ezt, akik hozzád hasonló helyzetben nem voltak, nem érthetik. Nem érthetik, hogy a látszólag tökéletes életed mégsem olyan tökéletes, épp azért, mert ilyen emberekkel vagy többekközött körbevéve. Nem érthetik, miért érzed magad magányosnak. Ők csak a felszint látják.
Kulcsszavak tehát: értékrend, empátia, lelkiismeret, erkölcstelenség, felszinesség.
De ez nem jó, és rossz közti harc, hanem egy szivárvány széles skálája. Van, aki kék, van aki zöld, van aki lila, és sok szín nem fér el egymás mellett. Vannak nagyon félelmetes színek, mert nem tudunk velük mit kezdeni, de az, hogy az önigazolást abból nyered, hogy "mások rosszak, mert lefekszenek mindenkivel" az ugyanolyan, mintha a csöves azért néz le téged, mert te gazdag vagy... Szóval mért lenne bárki jobb, vagy rosszabb nálam? Nem kompatibilis velem, és kész!
Ha azt akarjuk észrevenni, hogy mindenki más, bio szex-el (fűvel fával), akkor én szent, és mártír vagyok, mert megtartom a szüzességem 23 éves koromig (és addig, ameddig kell), mert nem fekszek le könnyűvérű csajokkal? Tehát én jobb lennék mint ők? Nem, csak nekik ez a döntésük, hogy lefekszenek akivel akarnak. Ez az ő értékrendjük, és attól, hogy nem azonos az enyémmel, még nem ROSSZAK.
És az, hogy ha megpofozol, nekem nem fáj, de lehet neked igen, viszont ha engem megcsikizel, akkor idegbeteg leszek, mert utálom ha csikiznek, te meg lehet élvezed, ha csiklandoznak... Nah akkor most ki a rossz? Aki a pofonra lesz ideges, vagy aki csiklandozásra?
Jól írtad. Mások az értékrendek, és az, hogy mit veszel észre, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG téged tükröz... Milyen vagy? Azt látod a világban is. (amilyen szemüveget hordunk, olyan a világ színezettje. :) )
Sajnos a kérdező nem jó körökben mozog...
Kedves 65 % -os,
Irtam, hogy vannak jók, rosszak és a közöttük állók, akik egyszer az egyik, másszor a másik csoportot felé húznak...
Tehát én nem csak a rosszindulatot látom az emberekben, sőt :)
Ez példa a kérdező kommentjére. Nem csak abban látom az önigazolást, hogy nem fekszem le velük, és azért vagyok jó. Hanem abban, hogy van bennem annyi empátia, és lelkiismeret, hogy ne használjam ki őket, ne okozva nekik ezzel fájadalmat.
A kérdező pédájában van egy lány, akit kibeszélt a barátja. Nem értem, miért van vele, miért illeti jelzőkkel, ha utálja... Szerinted azért mert jó?
Jók és rosszak mindig is voltak, az ősidőktől kezdve. És a mesékben is. Vegyünk egy példát... Hófehérke mostohája, aki megmérgezte az almával, nem volt gonosz? Csak egyszerüen nem volt kompatibilis Hófehérkével??
Hát igen, a kérdező most éppen a rosszindulatú emberekre koncentrál a világban. De ne akard neki bemagyarázni, ha reálisan látja a helyzetet, hogy rosszul látja...
Nem vagyok kedves, nem kell nyalizni, sőt utalgatni sem, hogy mennyire hasznos válaszokat adok... :D
Én vagyok a 12 válaszoló, és kész...
Én nem ismerek sem jó, sem rossz embert, és hófehérke egy mese... Hitler sem rossz volt, hanem egy erős jellem, aki a hülye embereket rá dumálta, hogy ok nélkül öljék meg a szomszédjaikat... Persze, ha felelősségre-vonhatóság terén szeretnénk "mérlegelni", akkor hitler rossz volt... De egyedül is sikerült volna neki a folyamat?
A mesék pont azért mesék, mert egyértelműsíthetően, konkrétan egy személy a rossz. (koncentrált mennyiségű inkompatibilitást mutat, ezért veszélyes és nem azért, mert sok idióta követi, és hadsereget indít ellenünk...)
Mindenki kihasznál mindenkit, a kérdés az, hogy ÉN hagyom-e magam... Ha okos vagyok, akkor az eszemért, ha szép vagyok, a testemért, ha semmilyen nem vagyok, akkor az orromnál vezethetőség miatt, ha meg mindkettő vagyok, akkor egyértelmű...
Ha hófehérke nem lett volna hülye, és naív, akkor nem is lenne mese a sztoriból... :)
Jó, ha nem hiszel a mesékben, akkor:
Ha téged mérgeznének meg, vagy próbálnának legalább akkor sem mondanád az illetőre, hogy rossz volt (meg hogy szemét volt, gonosz stb)???
Hogy mérgeznek meg engem? Megeszek mindenféle hulladék ételt, azonosíthatatlan forrásból? :)
Ha meg ellenőrzött minőség után mérgeződöm meg, akkor nem lehet, hogy valaki véletlen okozott valami hibát? Egyből rossz ember?
Ha szándékosan valaki rosszat akar a másiknak, és én ezt "hagyom" (vagy nem veszem észre, ami elég ritka, és a "törvény nem ismerete nem ment fel a felelősségre vonás alól" (tehát ha nem tudom, hogy miként kéne védekeznem, és mi ellen, attól még a negatív élethelyzet jön, és nem vár, hogy "megtanuljak védekezni"), akkor lehet mondani rá, hogy az én nézőpontomból nézve, nem jó szándékú. :D De akkor is a saját boldogsága miatt tette, tehát számomra nem éppen jó, de lehet sok más embernek örömet okozna a halálommal... :)
Elég egoista dolog meghúzni a határt, hogy "ez jó, ez rossz" ember, mert minden csak hozzád képest az... Lehet másoknak az a jó.
És egy utolsó kérdés:
Ha amúgyis a rosszat látjátok mindenkiben, akkor érdekelne, hogy tudtok-e olyan helyzetet mondani nekem, amikor nem a te hibádból (nehogy lebukj, hogy tehettél volna ellene, de nem tettél!), a másik szándékos rossz akaratával találkoztál, és így lettél valamilyen területen megkárosítva?
Szándékos mérgezésre gondoltam. Nem tartozom az "amúgyis a rosszat látjátok mindenkiben" kategórijába, egyébként... A kérdező szóhoz sem jut tőlünk.
Látom, mennyire élvezed ezt a vitakozást. :)
Ezek a te szavaid: "az én nézőpontomból nézve, nem jó szándékú" - akkor hogyan is mondhatnánk ezt egyszerübben???
Példát, hogyne. Pl: Amikor a szeretője elcsábitotta apukámat, és apa elhagyott bennünket (anyukámat és engem) miatta, úgy, hogy azt sem mondta, hova megy.
Ez vajon az én hibám? Nem. A szeretője csak a pénzére utazott. A haláláig szépen leszedte az összes megtakaritott pénzét, fizetését a bakkártyáról és elköltötte amig apukám a kórházban feküdt. Na, ő vajon jó? Egyértelmüen nem.
Túl intim témát hoztál, nem merek őszintén reagálni, mert félek, hogy megsértenélek vele.
A vitát köszönöm (élveztem :$), és igazad van, vannak rossz akarattal megáldott emberek, akik ellen nem mindig (de az esetek 90%-ban tudnánk ellene tenni) van lehetőségünk fellépni.
De a te példát komplexxebb, és privátabb, minthogy itt leírjam az okfejtésem, ezért ha érdekel, privátban megfogalmazom, és a "nagyközönségnek" meg annyit mondok: Ne kenjétek másra, ha a szarban vagytok, mert NAGYON ritka, ha önhibán kívül kerülünk sz.r helyzetbe... (különben lehet az a helyzet hozza meg az életünk legnagyobb gyümölcsét, mert ilyenre is van példám, de már tényleg sokat írok... :\)
Neked is igazad van abban, hogy a hozzáállástól is függ a dolog. És, hogy nem csak a rosszindulatot kell mindenkiben meglátni... Persze, én sem csak ezt veszem észre egy emberben, sőt, de most ez a téma. Ez a kérdező témája, aki nem érti, miért viselkednek igy az emberek. Ez egy jó kérdés... Én csak együttérzek vele, megértem.
Reálisan, lehet az én hozzáállásom pozitiv (vagy a tiéd, 65 % -os, vagy a kérdezőé, vagy még néhányunké) , ha a körülöttem lévők negativak, rosszindulatúak.
Irj nyugodtan privátban, 65 % - os. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!