Csak én érzem úgy, hogy van ebben némi ellentmondás?
Figyelt kérdés
"Nem haragszom rád, de nem tudok megbocsátani Neked, mert mélységesen megbántottál, rettenetesen nagyot csalódtam benned"
Na most akkor haragszik vagy sem? Vagy nem ugyanaz a kettő?
2013. dec. 2. 17:35
1/11 anonim válasza:
ez inkább azt jelenti hogy ezekután már nem teszek meg mindent érted.
2/11 anonim válasza:
Nem haragszik, hanem csalódott. Ami sokkal-sokkal rosszabb.
3/11 anonim válasza:
Ha valakire haragszom, a harag elszáll.
Ha csalódok benne, leveszik a bizalom... ez rosszabb.
4/11 anonim válasza:
csalodottságot tényleg nem lehet megbocsájtani bár a fogalmazás kicsit pontatlan.
A lelkesedése csökkent irántad.
5/11 anonim válasza:
Azt, hogy nem haragszik rád, úgy érthette, hogy nem dühös, nem verné szét a fejed. Attól még megjegyezte, amit tettél és neheztel rád.
6/11 anonim válasza:
A nácik közt is volt akinek megbocsájtottak, s ezért nem felakasztották, csak agyonlőtték.
7/11 anonim válasza:
Nem ugyanaz a kettő.
Ha valakire haragszom, az egy pillanatnyi állapot, akkor mérges vagyok, de a harag, ha lenyugszom, elszáll.
Viszont ha már nem vagyok mérges, akkor is az a bizonyos dolog megtörtént, nem tudom elfelejteni és megrendült a bizalom, amit nehéz visszaszerezni.
8/11 anonim válasza:
Megbocsájtani lehet,feledni nehéz,és szerintem neki is a felejtéssel vannak gondjai.Nem dühös,viszont csalódott,ami a haragnál sokkal mélyebb és fájdalmasabb érzés.
9/11 anonim válasza:
Ez azt jelenti,hogy nem haragszik,tehát ha mondjuk fejbe válhatna egy péklapáttal,nem tenné meg,viszont már nem tud téged tiszességes,megbízható,jó emberként kezelni,csalódott benned és ez sokkal rosszabb,mint a harag.
10/11 anonim válasza:
Szerintem erre vonatkozik a mondás, hogy megbocsáthatsz a kígyónak, de nem dugod vissza a kebledbe. Lehetséges, hogy ne gyűlölködjön az ember, mégse bízzon meg valakiben, aki bebizonyította, hogy nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!