Mit kell tudni megfőznie egy nőnek ahhoz, hogy elmondhassa magáról, tud főzni?
Ez tényleg egy idétlen kérdés, már ne is haragudj.
Most hiába írja nekem valaki, hogy marha/birkapörköltet kell tudni főzni, én nem tudok, pedig régóta főzök (de pl. nem eszünk marhát, birkát). Én meg ugyanígy mondhatnám hogy kagylót kell főzni fehérboros mártásban, amit én szoktam, más meg hozzá se nyúl.
Azt kell tudni megfőzni, amit szeretsz, tudni kell értelmezni a recepteket, és ennyi. Aki elolvas egy receptet és meg tudja csinálni, az tud főzni, ilyen egyszerű. Nem attól, hogy x vagy y ételt el tud-e készíteni.
ez nem függ attól ,hogy mit tudsz főzni : Szerintem akkor tud főzni ,egy nő ha azokat az ételeket amit a családja szeret el tud készíteni : Hiszen ahány ház annyi szokás .
Ha én a férjem elé tökfözeléket rakok akkor én vagyok a világ legrosszabb főzni tudó felesége mert ő utálja . Ha pedig kelkáposzta főzeleket főzök akkor pedig az ő szemébe a legjobban főzni tudó vagyok mert azt szereti . Hát ez így müködik. Persze ez csak 1példa .
" Húsleves, gyümölcsleves, főzelékek, pergős rizs, tarhonya, pörkölt, élesztős kelt tészták (mondjuk fánk és bukta), piskóta, pácolt grillezett húsok, palacsinta. Szerintem ez lenne az alap. Aki ezeket gond nélkül elkészíti finomra, az már tud főzni, ha nem is mesterszakács. :)"
Ez mekkora baromsag, mar ne is haragudj.
Nálunk senki nem szereti a gyumolcslevest, se a főzeléket, van rizsfőzőm, utáljuk a tarhonyat, nincs grillsuto. Ezek szerint nem tudok főzni? Ja, a kelt tésztát sütni kell, nem főzni es éleszto nelkuli kelt teszta legjobb tudomásom szerint nem létezik.
Ráadásul a főzés technikája, vagyis a tudás meg nem garancia a minőségre. Az en anyósom pl csak husgombocot csirke levest szokott főzni, ám azt kiválóan.
Azokkal vagyok, akik azt mondják, nincs olyan, hogy alapétel :)
Én tudok főzni, de húst sosem főzök, az évi 2-3 halat bedobjuk zsírba valamilyen zöldséggel és megsül, ennyi a húsétel-repertoárom. Viszont amikor kaptunk szarvast, akkor körülnéztem a Neten, majd pár elemet felhasználva összedobtunk valamit a párommal, ami finom lett. Azt hiszem, az már a főzés magasabb foka, amikor látod a receptekben az elírást, de a jó recepteket is lazán átírod 10 ponton első alkalommal és úgy főzöl. Jól jön egy kis kreativitás ;)
Ha én nem eszem valamit, miért kéne tudnom megfőzni? A saját családomban elfőzögetek, mindenki örömére, ez a lényeg, nem? ;) De a sütijeim is népszerűek a rendezvényeken, ahova viszem őket, még ha nincs is bennük liszt...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!