Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit kell tudni megfőznie egy...

Mit kell tudni megfőznie egy nőnek ahhoz, hogy elmondhassa magáról, tud főzni?

Figyelt kérdés
Elég hülye mondat, de értitek. :D Mik azok az alapételek, amiket mkinek tudni kell főzni? Mármint én pl. nem szeretem a levest, ezért nem is nagyon csinálok, persze nem lehet nagy kunszt, de gondolom, ez hozzátartozik a főzéshez.
2013. nov. 4. 11:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
45%

Ahogy elnézem kaptál itt választ ilyet is, olyat is.

Én azt mondom:

- tanuld meg a rántás-készítés tudományát, ha levest akarsz berántani, vagy ha főzeléket. Mert nem mindegy!!!

- tanuld meg a pörkölt-készítés fortélyát = ezt be lehet gyakorolni az egyszerű paprikás-krumpli-főzéssel, mert attól kezdve teljesen mindegy, hogy krumplival, vagy felkockázott akármilyen husival dolgozol-e főzés közben. És ugye magyar konyha pörkölt nélkül nincs!

- tanulj meg húslevest is főzni, és piskótát sütni, mert ha azt nem tudsz, az anyósod előtt nem fogsz tudni megállni!!!!!

- tudd, hogy mit jelent húst spékelni = tűzdelni, vagy pácolni, vagy csak símán sózni, mi a különbség a főzés, a sütés, a párolás, vagy grillezés között.

A többit meg majd megtanulod "Horváth Ilona" féle szakácskönyvből, meg a TV főzős-műsoraiból, meg itt a GYK-n is kérdezhetsz, .... :))))

2013. nov. 4. 15:16
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem unjátok még, hogy kiválasztotok magatoknak 1-2 embert, nekiestek, és addig pontozzátok lefelé a válaszát, amíg az a 0-ra le nem megy?

Elég silány értékrendetek van!!!!

2013. nov. 5. 16:03
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem a mit a lényeg, hanem a hogyan. Hiába tudsz elkészíteni 30-féle ételt, ha mind ehetetlen, undorító, és tocsog a zsírban. Ha van egy pár specialitásod, az már jó alapnak. A legtöbb ételfajtát elég sokféleképpen lehet variálni, pl. ha egyféle zöldséglevest tudsz, egy kis utánajárással vagy kreativitással megtoldva a dolgot, az azt jelenti, hogy 4-5-féle levest el tudsz készíteni.
2013. nov. 5. 16:30
 14/16 anonim ***** válasza:
45%
Hát szerintem aki pár speciális ételt meg tud főzni, amiket ő szeret, az még ne mondja azt magáról, hogy tud főzni, mert az kevés. Akkor az is tud főzni, aki tud teát vagy virslit főzni. És most ez is milyen hülyeség, hogy azért nem főz valaki egy ételt mondjuk, mert ő nem szereti. Attól még a gyerekének főzhet. Én nagyon sok olyan ételt is főzök (spenót, tojásleves, tejbegríz), amit soha meg sem kóstolnék, de a családban van olyan, aki szereti, hát neki megfőzöm.
2013. nov. 6. 08:51
 15/16 anonim ***** válasza:

" És most ez is milyen hülyeség, hogy azért nem főz valaki egy ételt mondjuk, mert ő nem szereti. Attól még a gyerekének főzhet."

Nem igazán érzem a logikát abban, hogy olyan ételeket kezdjek el főzni a gyerekeimnek, amit én magam nem szeretek vagy nem tartok egészségesnek (pl. virsli). Az én édesanyám is általában olyasmit főzött, amit mindenki megevett, 8 óra munka után nem nagyon van ám ideje az embernek 2-3 felé főzni, mert valaki virsliért hisztizik, de a többi családtag meg utálja.

2013. nov. 6. 10:06
 16/16 A kérdező kommentje:
Szerintem kár volt feltennem a kérdést. Ilyen hülyeség miatt ne vesszünk már össze... Köszönöm azoknak, akik a saját véleményüket írták le, és nem a saját igazukat próbálták rágyömöszölni másokra. :D Mellesleg... én is csak azt tudom megfőzni, amit szeretek (és 1-2 dolgot, amit a párom), mert nincs még gyerekünk.
2013. nov. 6. 10:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!