Kétszínűség egyenlő siker?
Világ életemben mindenkivel normális voltam, mindig ott segítettem ahol tudtam, (persze nem vagyok szent, mert puskáztam, volt hogy lógtam a buszon, stb.), soha senkivel nem voltam tiszteletlen, viszont ha megbántottak, akkor igen is kikértem, vagy csak egyszerűen éreztettem hogy rosszul esik.
És hát sajnos mindig én szívtam meg.
Egyik nap már több mint betelt a pohár.
A munkámat megkapta olyan aki szó szerint a nullával egyenlő, de tud nyalni.
Úgy gondoltam kipróbálom, hogy milyen kétszínűnek lenni.
Közel 2 hétig mindenkivel normális voltam, ha valami nem tetszett akkor is jópofiztam, mindenkinek az arcában vigyorogtam, közben lehet, hogy a háta mögött leköptem volna, mindenkit dicsértem minden hülyeségért, tök mindegy, hogy mihez volt kedvem, de mindenért vigyorogtam, ha valami nem tetszett, akkor nem mondtam ki a véleményemet, és láss csodát, hirtelen minden ok volt minden téren!
Most komolyan!
Ez volna a való világ?
Sajnos igen.
Az emberek nem, hogy nem kíváncsiak az őszinte véleményre, de még meg is sértődnek, ha megmondják nekik, csak nem tudom, hogy mire fel.Valamiért az nekik sokkal jobb, ha mindig jó pofiznak velük, holott ők is tudják, hogy az egész csak egy rózsaszín buborék.
Ez mondjuk mindig kétoldalú dolog. Lehet hogy ami neked őszinteségnek tűnik, az a másik számára bunkóság, vagy csak szimplán sértés.
Minden ember jobban kedveli azokat, akik dícsérik, és elfogadják a véleményét. Persze vannak helyzetek amikor meg kell vitatni ezeket is, vagy szembe kell úgymond szállni velük, de feleslegesen kár "támadni".
Igazából, szerintem itt ilyen szempontból csak te vagy kétszínű, tekintve hogy szerintem alapból így kellene hozzáállni az emberekhez. Egyszerű pszichológia, én is melóban odaköszöntem mindig mindenkinek, kézfogás, satöbbi, megkérdeztem kivel mi a helyzet, apró dolgok de máris másképp állnak hozzád.
Ha meg dicséred, akkor jó hogy jobban fogja magát érezni, meg hozzád is másképp fog állni. Nekem is voltak tanáraim, barátaim, akik még apróbb előrelépéseknél is úgymond pozitívat mondtak, sokkal jobb kedvvel áll neki az ember, mintha csak fikázzák, meg lehordják.
Vagy pl jó példa, mikor "képzett" emberek kénytelenek számukra alantas munkát, pl raktári munkát elvállalni. Aztán jönnek azzal hogy "nekem ne dirigáljon valaki akinek 8 általánosa van"....holott akárhogy nézzük, ott igenis az a főnök akinek 8 általánosa van, egy mekiben senkit nem érdekel hogy 3 diplomás vagy, a munkádat végezd jól.
Persze, kétszínűségnek tűnik, de érdemes mindenki felé "jópofizni", nem azt mondom hogy bárkinek tövig be kell nyalni, de érdemes ápolni a kapcsolatokat, lehet hogy egyik nap az akit ellenségednek gondolsz, abból lesz a legjobb barátod.
Szóval ja, akárhogy nézzük, a való világ nem olyan mint a mesékben, van hogy jópofiznunk kell a saját érdekünkben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!