Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan nyerhető vissza az...

Hogyan nyerhető vissza az önbizalom, magabiztosság?

Figyelt kérdés

Általános iskolában és gimnáziumban is jellemző volt rám a borzasztó nagy önbizalom (talán kicsit túl nagy is?). Az emberekhez és a dolgaimhoz, teendőimhez is ennek megfelelően álltam hozzá, és a belőlem sugárzó önbizalom és magabiztosság a környezetem hozzám való viszonyulásán is meglátszott. Nem volt olyan amiről úgy gondoltam hogy ne sikerülhetne, és ennek megfelelően általában minden sikerült is.

Egyetemi éveim alatt pár évig lelkileg egy elég sötét helyen voltam, majdnem minden önbizalmam szertefoszlott, az ember aki addig voltam megszűnt létezni. A sötétségbe vezető problémákat már sikerült orvosolnom, de a magabiztosságomat még nem tudtam visszanyerni, és ez, akárcsak régebben, a velem kapcsolatba kerülő emberek reakcióin is meglátszik. Sokszor érzem úgy hogy megfelelő önbizalom és magabiztosság hiányában hátrányosabban kerülök ki bizonyos helyzetekből. Bosszantó, hiszen úgy gondolom az egész hozzáállás kérdése. Hogyan tudnék ezen változtatni, ha szeretném a "régi", vagy legalább az ahhoz hasonló állapotot visszaállítani? A válaszokat előre is köszönöm. 24/F

2013. okt. 27. 20:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Talán picit jobban rávilágítanál azokra a problémákra (konkrétan mi történt),akkor többet tudnánk írni/segíteni ... ;)
2013. okt. 27. 20:42
 2/5 anonim válasza:

Én ugyanígy elveszítettem magam, nekem az segített, hogy nagy nehezen, de kiszálltam abból a burokból, amibe saját magam zártam be.

Először is, apránként, de lépj ki a komfortzónádból. Menj el bulizni, vagy oda, ahol jól érzed magad.(Először elég ennyi is, csak hogy lásd, mennyi lehetőség van a világban.:)) Azután jöhet egy kis kihívás! Ha félsz valamitől, nézz szembe vele. (Itt bármire gondolok, ha felülkerekedsz rajta, nőni fog az önbizalmad.)

Aztán tervezz el valamit, és HAJTSD IS VÉGRE!:) Ha sportolni szeretnél, akkor igenis vágj bele. Ha bármihez kedved van, de eddig folyton csak halogattad, akkor kezdj neki. Ettől is nőni fog az önbizalmad, és majd erőt is fog adni, ha esetleg máshol csalódsz, és nem esel vissza, hanem csak erre fogsz koncentrálni. Olyan lesz, mint valami mentőöv.

Nem lehetetlen. Lehet, hogy időbe fog telni, de előbb vagy utóbb javulni fog.:)

2013. okt. 27. 21:57
 3/5 A kérdező kommentje:

Elso: Ha ravilagitasz hogy ez milyen szempontbol relevans akkor szivesen leirom, de egyelore nem ertem hogy a kerdes megvalaszolasa szempontjabol ez miert fontos informacio:)

Masodik: Koszonom szepen a kedves valaszt, igyekszem megfogadni a tanacsaidat.

2013. okt. 28. 13:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Jól van,akkor csinálj amit akarsz.
2013. okt. 28. 18:11
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem tudom miert sertodsz meg ezen, erdekes modon az altalad kert informacio hianyaban is lehetett valaszt adni, mint ahogy azt a fenti pelda is mutatja.

Tanacsokat kertem az onbizalom visszaszerzeset illetoen, nem pedig azt hogy jelenem es multam minden gondjat-bajat elemezd ki. Pontosan tisztaban vagyok azzal hogy mitol alakultak ki a problemaim, es mint emlitettem mar magam mogott is hagytam oket, sot, azt is tudom hogy bar a problemak megszuntek a multban tortent dolgok hatassal vannak a jelenre, a kerdes tehat nem ez. Ezert batorkodtam megkerdezni hogy megis miert van szukseged erre az informaciora a kerdes megvalaszolasahoz.

2013. okt. 28. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!