Mi a gond velem? Csak én vagyok olyan béna, hogy ha csak rám néznek, de nem szólnak, akkor "megkukulok? "
:D Ha csak rám néznek, de nem mondják, hogy "na és neked?, Igen? Mit szeretnél?" akkor valahogy nem sikerül megszólalnom...
Osztályban volt, hogy végig mentünk mindenkin a tanár végig kérdezte, hogy ki hogy áll a kötelező olvasmánnyal. És mikor hozzám értünk, ugye nem szólt, csak rám nézett, én meg csöndben néztem rá. :D
Vagy bementem egy boltba, meg akartam kérdezni az eladót, oda mentem köszöntem, Ő csak elfordította a fejét, és nézett rám. Én meg csöndben vártam, hogy köszönjön, vagy valami "miben segíthetek?" dumát mond, de nem...
Mi baj lenne velem?
Csak én vagyok ilyen?
Nem veled van baj, az eladóval. Udvariatlan, ha nem köszön vissza, csak rád néz, ez kissé lekezelő a részéről.
A tanárt még megértem, mind a huszonvalahány diáknál felesleges feltenni ugyanazt a kérdést mindenkinek.
A tanárnak nem kell mindegyik tanítványának ugyanazt a kérdést feltenni.Tudod értelmes ember ezt úgy oldja meg, hogy kimondja az illető nevét.Így ezzel szólítja meg, így máris könnyebben megy a válaszadás.
a boltosnak is van épp elég választási lehetősége a megszólítások közül."Parancsoljon", "önnek mit adhatok?"stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!