Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kudarc-e visszautasítás?...

Kudarc-e visszautasítás? (Bármiről is legyen szó. )

Figyelt kérdés
2013. okt. 4. 12:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet kijelenteni abszolút értelemben, hogy kudarc. Annak éled meg, az viszont érzelmi reakció, se nem jó, se nem rossz,csak van.
2013. okt. 4. 12:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. De ha már betudod látni, hogy nem érdemes rajta aggódni akkor szerencséd van.
2013. okt. 4. 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Abszolút az. Viszont, nem feltétlenül kell sajnálkozni miatta. Sokszor bebizonyította már az élet, hogy jobban jártam egy-egy visszautasítás miatt. (munka jellegűek jutottak most eszembe)
2013. okt. 4. 12:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Mondok egy ellenpéldát, mondjuk azt akarod a suliban, hogy a tanár megbuktasson fizikából a tanár rájön ,hogy vmi más probléma áll a háttérben és nem megy bele a hülye játszmáidban,azaz visszautasít, ez esetben nem nevezném kudarcnak a visszautasítást, mert magának akart rosszat az eredeti szándékával. ami persze kudarcba fulladt...
2013. okt. 4. 12:51
 5/7 anonim ***** válasza:

A kudarc az, amikor az eltervezett célunk nem sikerül. Mi kudarcnak éljük meg, de ettől még bármi lehet belőle később, amit már mértéktelen nagy sikernek tudhatunk elkönyvelni.

Mondok egy példát, a saját életemből.

0. nyelvtagozatos suliba jártam, megbuktattak. Szomorú lettem, de speciális évfolyamot nem lehet ismételni, ezért csak áttettek, egy másik osztályba, ami első évfolyamos volt. Így nem ismételtem évet, és az egész nyaram "rinyálással telt". Amikor kezdődött a suli, akkor láttam, hogy sokkkkkal jobb osztályom lesz 4 évig, mint az előző volt. :)

Kudarc? Én örülök a bukásomnak. :)

2013. okt. 4. 14:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Minden visszautasítást minden esetben kudarcként élünk meg. Kellemetlennek gondoljunk, néha a világvégét látjuk akkor benne, pedig csak egy kellemetlen rossz, amit ott akkor meg kell tapasztalnunk, hogy tanuljunk belőle és tovább tudjunk fejlődni.
2013. okt. 4. 20:41
 7/7 Ravel ***** válasza:

Szerintem nem.

Pl elhívsz valakit borozni, de őt már indulófélben kaptad el, így visszautasít, ez nem kudarc. A bármibe ez is beletartozik.

Ha mégis komoly kérdésként érted, akk nagy többségében igen, de nem törvényszerű.

2013. okt. 4. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!