Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jó felfogás az, hogy "nem is...

Jó felfogás az, hogy "nem is olyan rossz az én sorosom, máshoz képest"?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm ilyen. Sose siránkozik, hogy drága a BKV, drága a kenyér, sose szidja apolitikusokat, a kormányt, bármi baja van beteg, fáj valamilye, elromlott valami dolga, elhagyott valamit, mindig jókedve van.

Na nem úgy, hogy "hah, kit érdekel!" hanem, olyan, hogy nem azt hallom tőle, hogy de rossz az élet, meg el kell menni Magyarországról, mert itt senkinek nincs jövője.

Nem, pont fordítva, azt mondja, milyen szerencsések vagyunk, hogy megtehetjük, hogy tiszta víz fojjon a csapból, hogy nem vagyunk tartósan betegek, nincsen háború, hogy nem kell az ételért megküzdenünk, nem kell halálfélelemben élnünk, mint sok más embernek a földön.

És ez nagyon jó!

Jó gondolkodás ez? Hogy nem is olyan rossz az életünk másokéhoz képest?

2013. szept. 24. 14:54
1 2
 11/12 Segítek ha tudok válasza:
Szerintem ez a hozzáállás nem igazán jó, hiszen meggátol minket abban, hogy előrejussunk. Ha valaki szerint minden jó, akkor az azt jelenti, hogy nem akar változtatni rajta, pedig lehetne még jobb is. Az, hogy mások, hogy élnek csak iránymutató nekünk, ahhoz, hogy mi jobban élhessünk!
2013. okt. 18. 17:11
 12/12 anonim ***** válasza:

Költözzön a nyolcadik kerületbe és meggondolja magát.

Amúgy jó hozzáállás szerintem.

2013. okt. 18. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!