Hogyan lehet megtanulni énekelni önmagunktól? Vagy akinek rossz hangja van annak az már nem változik?
Poénkodunk a karaokéval de én még önmagam előtt is szégyellem a hangom, van mikor egyedül vagyok és eléneklek egy - egy sort de rögtön arra gondolok hogy hű de tré és abbahagyom :D
Szóval cikinek tartom a saját hangom , ezen lehet változtatni? Szerintem hamis és vékonykás :S
HA van hallásod , akkor érdemes foglalkozni ezzel a kérdéssel, ha nincs , akkor csak hamisan fogsz énekelni, és soha nem fogsz tudni, mert a hallás az egy született adottság.
Nos, ha van hallásod, akkor a hangszíneden, a hangod stílusán, az éneklés technikáján sokat lehet javítani, fejleszteni, de ehhez a legjobb egy tanár. Úgyis lehet fejlődni, ha kórusban énekelsz. Ha ezekre nincs lehetőséged, akkor hallgss sokj zenét és énekeld az énekessel együtt a dalokat, ez azonban nagyon minimálisan fog fejleszteni.
Tipp, hátha jó valamire:
Vedd fel amit énekelsz és hallgasd vissza.
Aztán lehet nyugtázod: igen ez jó
Vagy: ne rémülj meg, mert úgy hallod magad, ahogy más hallana.
Na ezután kell dönteni: megy az magadtól is, vagy tanár, vagy reménytelen.
De egy szakértői meghallgatást azért nem kéne kihagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!