Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szeretnék ezen a tulajdonságom...

Szeretnék ezen a tulajdonságomon változtatni. Szerintetek fog sikerülni?

Figyelt kérdés

Utálok másokkal rosszban, haragban lenni és hamar megbocsátok. Ezzel eddig nincs is semmi baj. A baj ott kezdődött, mikor barátommal összevesztünk és a hosszas beszélgetésünkből kiderült, hogy ő miért nem szokott tőlem bocsánatot kérni.

Összeveszünk, megbánt. (ezek általában a hülye közösségi oldalon történnek, mikor nem találkozunk, ott beszélünk. élőben nincs veszekedés, max vita).

Aztán kilép, én meg itt maradok és csak sírok, hogy milyen bunkó, hogy szarhat le ennyire. Pár óra múlva, látom hogy fent van, ha nincs fent akkor felhívom, sms-t írok, a lényeg az, hogy én keresem..mert gyűlölök vele rosszban lenni ezért állandóan meg akarom beszélni. Ő meg az a fajta ember, akinek ilyenkor kell 1-2 beszélgetés mentes nap, amíg lenyugszik és utána kér bocsánatot. Én meg annyira türelmetlen vagyok, mindig hamarabb megkeresem, hogy beszéljük meg, aztán meg kiakadok, hogy milyen bunkó, hogy nem kér bocsánatot, ha már megbántott. De még csak nem is keres.. Azt mondta, nem tudok várni..

És igaza van. Ebből jött a következő probléma.

Elkényelmesedett mellettem.

Mikor összeveszünk már nem keres, mert hozzászokott, hogy akármi van, tök mindegy, hogy megbántott én úgyis fogom keresni, úgyis én írok rá hamarabb.. Elvárom, hogy tiszteljen, miközben én sem tisztelem saját magam.

Rossz volt ezekkel a tényekkel így szembesülni. Szóval megbeszéltük, hogy most tiszta lappal indulunk. Próbáltunk kompromisszumot találni arra is, hogy a veszekedéseket, hogy oldjuk meg. Mert ő mindig várna egy-két napot a megbeszéléssel, én meg azonnal megbeszélném. De erre nem nagyon találtunk megoldást, csak annyit, hogyha ő bánt meg én várok, ha én bántom akkor egyből megbeszéljük.

Ez eddig mind szép és jó. Örülök, hogy meg tudtuk beszélni. De szerintetek tudok ezen változtatni? Ha igen, nem nagy áldozat ez? Vagy ez hozzátartozik egy kapcsolathoz? Kell alkalmazkodni a másikhoz?

Világ életemben ilyen türelmetlen voltam, de komolyan nem szeretek úgy lefeküdni aludni, hogy rosszban vagyok valakivel. De ezzel meg csak azt értem el, hogy a barátom elég sokszor megbántott, mert tudta úgyis megbocsátok neki.

Én csak azt szeretném elérni, hogy tiszteljen és tudjon bocsánatot kérni, ha megbánt. Vélemények?

2013. szept. 18. 14:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha neki kell az az egy-két nap szünet, hogy lenyugodjon és átgondolja a dolgokat, akkor akármit csinálhatsz ez nem fog megváltozni, vagy legjobb (?) esetben annyi lesz, hogy csak kimondja, hogy bocsánat, ne haragudj, sajnálom, vagy valami ilyesmi, de nem fogja komolyan gondolni. Szóval szerintem jobb lenne nem erőltetni a dolgot, de a legjobb megoldás az lenne, ha nem veszekednétek többet :P :)
2013. szept. 18. 14:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg az lenne a legjobb :) De egy kapcsolathoz hozzátartoznak a nézeteltérések is, ezeket nem tudjuk kikerülni. De már sokat javultunk, ahhoz képest, hogy régen hetente összevesztünk minden kis szarságon. Nem tudok rajta változtatni, és mivel így szerettem belé, nem is akarok. Elfogadom, ebben különbözünk. Köszönöm a válaszod :) Remélem lesz elég türelmem!
2013. szept. 18. 17:04
 3/5 anonim válasza:

Megnyugtatlak: a férfiak többségének szüksége van egy kis időre, míg lehiggad és némi távolságból tudja nézni a történteket. És az a te részedről is teljesen normális, hogy azonnal békülni akarsz. De jól sejted: neked kell változnod, ha azt akarod, hogy tiszteljen és képes legyen a bocsánatkérésre. Jelszó: "Az álarc az arcodra fagy!" Vagyis ha elkezdesz úgy viselkedni, ahogy mindig is szeretnél viselkedni, egy idő után szokásoddá válik és "olyanná" is válsz, nem csak szerep lesz az a bizonyos viselkedés a számodra. Vagyis: a helyedben alaposan a nyelvembe harapnék, amikor békülési ingerenciám támad:) Sok esetben igaz: a párkapcsolat oyan, mint egy összehangolt tánc. Ha te lépsz, a partner hátrál, viszont ha te hátrálsz, jó eséllyel ő fog lépni.

Biztató jel, hogy lehet vele beszélni, lehetett vele tiszta lapot kezdeni és új játékszabályokban megállapodni.

Mint párkapcsolati tanácsadó, ilyesmiről írok a blogomban is, ha érdekel:

parharmonia.blogspot.com

Szóval nem ígérem, hogy könnyű lesz, de abszolút jó esélyeket látok.

2013. szept. 19. 20:16
 4/5 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem könnyű. Örültem, hogy mindent meg tudtunk beszélni és tiszta lappal indulunk. Ehhez képest..

Köszönöm, hogy írtál és a belinkelt blogot is :) Ha nem gond, írhatok privit? Jó lenne beszélgetni egy párkapcsolati tanácsadóval.

2013. szept. 19. 20:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha nagyon akarod, akkor talán. Sok akaraterő kell. Meg hát nemtom, lehet,h pici környezetváltozás is, de nemtom.
2013. szept. 20. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!