Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnék ezen a tulajdons...

Hogyan tudnék ezen a tulajdonságon változtatni?

Figyelt kérdés
A hirtelen helyzetekben leblokkolok. Ha például beszélgetek egy ismeretlen emberrel és esetleg valami olyat kérdez amire nem vagyok felkészülve, hirtelen "köpni-nyelni" nem tudok és ez nagyon rossz. Nem tudom hogyan lehetne ezt kiküszöbölni.
2013. szept. 4. 15:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Hmm. Legyél mindenre felkészülve. Ha ezt "begyakorlod", hogy valamit kicsikarsz magadból akkor rá fogsz állni. Talán. Nem biztos...
2013. szept. 4. 15:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Gondolj valamire, ami felkészületlenül érint, valami általad cikisnek gondolt témára, és fogalmazz meg egy véleményt az illető szituációról. Ezt játszd el több olyan jellegű témával ami felkészületlenül érinthet.:)
2013. szept. 4. 19:36
 3/3 anonim válasza:
Régen nekem is hasonló problémám volt, de elkezdtem ezzel a témával kapcsolatban könyveket olvasni és idővel találtam számomra bevált módszereket. A legfontosabb, hogy el kell hinned, hogy ami történt az megtörtént, az a múlt, legközelebb semmiféle problémád nem lesz. Ha ezt képes vagy elhinni, akkor onnantól nem lesz problémád a hirtelen helyzetekben való "blokkolással" kapcsolatban. Ha mégis, akkor következő próbaként tekints úgy a hirtelen, spontán helyzetekre, mint egy feladatra, egy olyan feladatra, amit meg kell oldanod, meg kell birkóznod vele. Az ilyen esetekben sokszor jó megoldás, hogy szembemész a nehézséggel és onnantól kezdve nincs nehézség. Ismeretlenben én úgy gondolom, hogy az egész csak azért alakult ki nálad, mert félsz az egésztől, már azelőtt mielőtt megtörténne, és nem vagy képes elhinni, hogy igenis képes lehetsz az adott szituációban helyt állni. Még egy bevált módszerem van, amikor hirtelen bepánikolsz gondolj egy vicces dalra, halld a bensődben, pár másodperc alatt képes kizökkenteni a "blokk" állapotából. Esetleg ha több ötlet érdekelne írj privát üzenetet és megosztom a tapasztalataimat.
2013. okt. 13. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!