Az emberek miért nem látják, hogy nekik is lenne pénzük, ha nem szórnák el cigire, alkoholra, meg ilyesmikre?
Nincs közöm ahhoz, ki mire költi a pénzét! Mindenki arra amire szeretné.
De ahhoz már közöm van, hogfy beszólnak azért, hogy én mire költöm.
Haverom ilyen: Vettem egy új fülhallgatót, megkérdezte mennyi volt, elmondtam. Utána "A réginek mi a baja?" mondom semmi, csak ez sokkal jobb, erősebb benne a basszus,. kényelmesebb, jobban szigeteli a hangokat..." Erre "úristen, vettél 1 fülhallgatót, mikor a régi is jó? -.-'..."
Vagy veszek bármit, valami technikai cuccot, vagy cipőt, kabátot, pulcsit, pólót, bármit, azzal jön, hogy "a régi miért nem volt jó?"
Kajára is sajnálja a pénzt. Elmentünk mozizni, már a 1000ftos mozijegyet is drágálta, de kajáltunk volna, erre "itt minden drága, szar ez a hely, plázákban minden egy vagyon!" és inkább éhezett órákig, hogy haza mehessen enni otthon az "ingyen" kaját. Már mondtam neki, hogy tüörődjön a saját dolgaival, de mindig szereti megjegyezni, hogy szerinte pénz kidobás volt bármi amit én vettem, csináltam.
Na most jön a kérdés lényege. Ez a haverom szóval ilyen "drága, hülyeség, felesleges" felfogású.
De azt miért nem tartja feleslegesnek, hogy cigizik? Minden nap 1 dobozt elszív. Hétvégente megy kocsmába a barátaival inni. Egyszer elhívtak, 3 ezret ott hagyott, CSAK alkoholra, és még kellett neki hamburger, mert éhes volt.
Koncertre szeret járni, oda nem sajnál kiadni 5-10 ezret.
De az már drága, hülyeség, ha más valaki vesz egy új fülhallgatót, amit akár évekig is használ, nem csak 1xi alkalom.
A kérdésem: Az ilyen típusú emberek, akik mindenre rámondják, hogy "drága, minek? Felesleges!" azok a saját dolgaikra miért nem gondolják ezt? Szerintem 1000ft ot kiadni 1 doboz cigiért a felesleges, mikor azt elszívja az ember 1 nap alatt, és annyi. Meg alkoholra kiadni minden hétvégén 3 ezret, mikor berúghatsz tőle pár órára, és annyi.
A saját dolgaik nem feleslegesek?
szerintem túlgondolod.
az ilyen helyzetek sima hétköznapi kontroll harcok.
beszól neked és magyarázkodást akar kicsikarni belőled.
el akar bizonytalanítani.
sima érzelmi vámpírkodás.
ha magyarázkodsz a beszólásra,vagy logikusan érvelsz,akkor veszted a játszmát.
kb ennyi.
amivel kivédheted-
nyugtázod beszólást,laza maradsz.
elkezdesz másról beszélni,irányítod a beszélgetést.
olyat válaszolsz vissza ami vicces kimutatva,hogy nevetségesnek és vitára alkalmatlannak tartod a beszólását.
visszaoltasz,elveszed a kontrollt és kimutatod,hogy nem fog belőled magyarázkodást kicsikarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!