16 éves fiú vagyok! Szerintetek hogyan tudnák fogyni egy kicsit? Sajnos az iskola miatt nem jut időm edzésekre és ilyesmikre (Hajnali5-kor kelek és este 6fele érek haza) épp emiatt étel receptek érdekelnének, leginkább valamilyen szendvicsek?
Fiúnak minek fogyni? Ha lány lennél, megérteném. A média (tv, rádió, internet) reklámozza, hogy fogyjál le, de ennek az igazi oka az, hogy rád sózza a 10 ezreket érő fogyasztási szereit. Hogy azok milyen alkotórészből állnak össze, azt aztán senki sem tudja.
Nem vagyunk egyformák, nem lehet mindenki sovány. Amúgy, ha mégis fogyni akarsz, ott a szombat, vasárnap.
*már most sem vagyok kövér
*nem szendvicsekkel kéne próbálkoznod
Bocs az elírásokért, közben TV-zek. :)
Érdekes ember lehetsz, annyit vagy távol otthonról mint egy dolgozó ember, pedig csak 16 vagy, ráadásul már receptek is érdekelnek, pedig ez (gondolom) nem gyakori a korosztályodnál.
Az fontos lenne pl hogy elhagyd a finomított dolgokat, pl a fehérlisztet. De az is sokat tud segíteni ha valaki nagyobb étkezés előtt gyümölcsöt eszik, vagy sok folyadékot vesz magához. Ilyen étkezés után viszont fél óráig semmiképp sem érdemes inni vagy gyümölcsöt enni mert lassítja az emésztést. De ezt nem fontos szigorúan venned, kivételek beleférnek, ráadásul a stressz többet árt.
A tévhittel ellentétben, nem baj ha a reggeli kimarad, nem kell úgy enni mint egy királynak, ha nem kívánod. Ha meg kívánod akkor a kásák a legjobbak. A Rapunzel nevű cégnek vannak ilyen előre elkészített dolgai, a legjobb minőségből. Én nem vagyok édesszájú de egy gyömbéres mézes zabkása még nekem is bejött. (A gyömbér amúgy az emésztést segíti)
A lényeg hogy ne éhezz, hanem nyugodtan egyél, de nem mindegy hogy mit. Húsok közül a nyúlhús jó (csirke, hal is), akár zúzapörkölt is jó lehet, de nekem a kedvencem a borsópörkölt. Kókuszolajat használok (Barco), lisztek közül meg köles vagy zab vagy hajdina stb lisztet, szóval a lényeg hogy nem finomítottat. Babos lencsés ételek is jók, ha ilyen alapanyagokkal vannak.
Minél több nyerset próbálj, ez a szendvics dolog tényleg érdekes, belém pl azt nevelték hogy csak szendvicset érdemes elvinni, mert az praktikus meg blabla, de szerencsére már nem hallgatok ere, nézd meg pl a japánokat, nekik külön tálkájuk van erre amibe lehet mindent tenni (bento a neve), szendvicset szinte soha nem visznek. A kenyeret amúgy is érdemes kerülni ha valaki fogyni akar!
Köszönöm a válaszokat!És nem mondanám magamat "érdekesnek":D
Vidéki diák vagyok és Pestre járok be,sok más diákal együtt,csak az utazás másfél óra,bár volt már olyan hogy 3 óra alatt értünk be :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!