Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan legyek kedvesebb?

Hogyan legyek kedvesebb?

Figyelt kérdés

Tudom, ez egy nagyon furcsa kérdés, de teljesen kétségbe vagyok esve. Nincsenek barátaim, és még a szüleim szerint sem vagyok kedves. Igazából én próbálkozom, de nem nagyon megy... Nem tudok mindenhez jóképet vágni, csak úgy mosolyogni sem, mert nincs miért! Mit tegyek? Mi számít kedves gesztusnak?

14/L

2013. aug. 30. 14:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül :D Én sem vagyok az a kedves típus mindenkivel, bár nekem vannak barátaim. Egyébként nem jóm dolog változni szerintem (persze vannak kivételek), mert ha így tetszel magadnak akkor így vagy jó és kész :) 16f
2013. aug. 30. 14:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem furcsa kérdés. Majd este segítek neked, most nincs időm leírni.
2013. aug. 30. 15:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Most már ráérek. :) Úgyhogy ha szeretnéd, hogy elmondjam, akkor nyugodtan szólj, csak fölöslegesen nem szeretném leírni, azért. :)
2013. aug. 30. 21:23
 4/8 A kérdező kommentje:
Kérlek írd le, igazán szükségem lenne rá. :(
2013. aug. 30. 21:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Rendben, nagyon szívesen. :)

Nekem is kétféle oldalam van. Ha itthon vagyok, akkor általában nem olyan optimistán látom a dolgokat, hanem reálisan, sokszor elkeserít, hogy milyen társadalomban élünk, hogyan befolyásolnak, tesznek tönkre minket, stb. Szóval itthon tele vagyok keserű gondolatokkal, sok kérdést felteszek magamnak és meg is válaszolok, szeretek értelmes vitákba is belefolyni, stb. Ha így viselkednék mindig, akkor egyetlen barátom sem lenne, mert senki sem akarna egy olyan emberrel barátkozni, aki az élettől is elveszi a kedvét a fájdalmas igazságokkal az életről.

Tehát kell egy másik oldal, ami ellensúlyozza ezt a sok keserűséget. Szóval ha a barátaimmal vagyok, esetleg ismerkedem, stb., akkor viszont viccelődök, kedveskedek, stb. Jól esik mások pozitív visszajelzése, ez az oldalam őszintén élvezi ezt a fajta boldogságot.

Ha majd felnőtt leszel és bekerülsz egy munkahelyre, ott már nehezedni fognak a dolgok, úgyhogy arra még ne térjünk ki részletesen, az ráér. :) Ott már számításba kell venni azt is, hogy olyan emberek közé kerülhetsz, akiket gyűlölni fogsz, de nem adhatod ki magadból, ha megakarod tartani az állásodat és el akarod kerülni, hogy kiutáljanak vagy kirúgjanak. Úgyhogy akkor majd szintén ki kell építeni egy másik oldalt, amivel ellensúlyozni tudod a benned felgyülemlett lelki fájdalmat, stresszt.

Neked is szükség van most egy másik oldal kiépítésére, amiben keresed a boldogságot. Ezt gyakorolni kell. Ha valaki mondjuk azt mondja, hogy otthon hagyta például a bérletét véletlenül, akkor ne arra gondolj elsőnek, hogy meg fogják büntetni, hanem arra, hogy szurkolsz neki és nem lesz semmi baj, minden rendben lesz. És ezt mondd neki. Próbálj örömet szerezni másoknak. Mondj szép szavakat azoknak, akik fontosak neked. Dicsérj másokat, stb. Mivel nincsenek barátaid, ezért először is gyakorold az ismerkedést. Ha úgy érzed, hogy élőben még nem menne, akkor gyakorolj először itt az interneten. Rengeteg oldal van, ahol akár teljesen névtelenül ismerkedhetsz akár, mint például itt is. A lényeg, hogy meg tudd építeni egy kapcsolat alapjait elsőnek. Először csak kérdezgess róla, tudj meg a másikról minél többet, mesélj Te is magadról, de az a fontos, hogy jókat mondj, pozitív oldalról közelíts meg mindent. Erre elsőre nagyon oda kell figyelned, de később már ösztönösen a jó dolog jut eszedbe elsőre. Szóval először így gyakorolgass. :) Rendben? :)

2013. aug. 30. 22:25
 6/8 A kérdező kommentje:

Uh, hát nagyon szépen köszönöm, most már látom a problémát. Arra jöttem rá, hogy nekem csak egy oldalam volt eddig, pontosan olyan, mint a te otthonid. Főleg azért nincsenek barátaim, mert sokkal érettebb vagyok, ráfadásul szeretek vitázni (nem veszekedni!), és a racionális érveimmel mindig nyerek, ez a többieknek valószínűleg nem szimpatikus. Meg az sem, ha olyan dolgokról próbálok csevegni, amit ők nem ismernek. Igazából gyűlölöm az iskolámat, mert tele van idegesítő, buta emberekkel, de tényleg ki kell építenem a kedves oldalam, hogy ne legyek még 4 évig teljesen egyedül.

Köszönöm, hogy leírtad, nagyon hasznos volt!

2013. aug. 31. 09:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy segíthettem. :)

Én azt szoktam csinálni, hogy kibeszélem ezeket a nagy súlyú dolgokat az olyan barátaimmal, akik szintén ilyenek, mint Te vagy én. :) És akkor nem gyülemlik fel bennem. :)

De az ismerőseim többségével az életet élvező, pozitív oldalamat használom. :)

Az utóbbihoz könnyen találsz partnert, akár az osztálytársaid személyében is. :)

Olyan embereket, akikkel komolyan tudsz beszélgetni, a korosztályodban nagyon ritka. IRl inkább felnőttekkel kellene ehhez ismerkedned, interneten viszont tudsz célirányosan ilyen embereket keresni, akik esetleg közelebb állnak a korosztályodhoz. Tegyél fel itt az oldalon esetleg egy ilyen kérdést. :)

Sok szerencsét kívánok neked. :) Ha majd még pár év múlva esetleg emlékeznél rám, majd írj egy üzenetet, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen sikerrel jártál. :)

Ha még bármi kérdésed lenne vagy csak eszedbe jutott valami, akkor szólj nyugodtan, válaszolok szívesen. :)

2013. aug. 31. 11:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenképpen. :)
2013. aug. 31. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!